DOLAR 38,2552 0.34%
EURO 43,8333 0.15%
ALTIN 4.075,240,33
BIST 9.317,24-0,84%
BITCOIN 32391570,61%
Düzce
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

607 okunma

KOMŞUDA KORKUTAN BALIK ÖLÜMLERİ

ABONE OL
10/10/2018 09:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bolu’nun Gerede ilçesindeki Ulusu Çayı’nda toplu balık ölümleriyle ilgili inceleme başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kürkçüler köyü yakınından geçen Ulusu Çayı’nda çok sayıda balık henüz belirlenemeyen nedenle telef oldu. Yüzlerce ölü balık, çayın kıyısına vurdu.

Durumu fark eden köylüler, yetkililere bilgi verdi. Olay yerine gelerek inceleme yapan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, sudan ve ölen balıklardan numune aldı.

Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, balık ölümlerinin titizlikle araştırıldığını ifade ederek, “Olayın bilgisini aldıktan sonra balık ölümlerinin yaşandığı alana giderek incelemelerde bulundum. Balık ölümleriyle ilgili Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerine bilgi verdik. Olay yerine gelen ekipler, bölgede inceleme yaptıktan sonra sudan ve ölen balıklardan numuneler aldı.” diye konuştu.

Numuneler incelendikten sonra balık ölümlerinin nedeninin ortaya çıkacağını belirten Ünsal, olayın yakından takip edildiğini, elde edilecek sonuçlara göre çalışmanın yapılacağını kaydetti.

Merada hayvanlarını otlatan Hüseyin Eryılmaz da çaya fabrikaların atıklarının boşaltıldığını, buradan su içen küçük ve büyükbaş hayvanların da zaman zaman rahatsızlandığını iddia etti.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ