DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21603350,33%
Düzce
25°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

340 okunma

OTİSTİK ÖĞRENCİLER EL BECERİLERİNİ SERGİLEDİ

ABONE OL
02/04/2018 16:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da otizmli 10 öğrenci Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla davet edildikleri bir işletmede hamur açarak kurabiye pişirdi.

Akçakoca ilçesinde elektronik alet satışı yapan mağaza sahibi Bahadır Selçuk, günün önemi ve farkındalığın hissettirilmesi adına ilçede yaşayan 10 otistik öğrenciyi işletmesine davet etti.

Çocuklarla bir süre sohbet eden Selçuk, daha sonra otizmli çocuklarla birlikte hamur açtı.

Mağaza çalışanlarının yardımı ile hamur açan 10 otistik çocuk, istedikleri şekilleri verdikleri hamurları fırına atarak kurabiye yaptı. Hilal, yıldız ve insan şeklinde kurabiye tasarlayan otizmli çocukların mutlulukları da gözlerinden okundu.

Mağaza sahibi Selçuk, yaptığı açıklamada, Otizm Farkındalık Günü dolaysıyla otizmli öğrencilere farklı bir deneyim yaşatmak istediklerini söyledi.

Çocukların tasarlama ve başarma heyecanını yaşadığını kaydeden Selçuk, şöyle konuştu:

“İşletme olarak farklı bir şey yapalım düşüncesiyle bu uygulamayı seçtik. Bugün öğrencilerimizle birlikte hamur açacağız. Yemek pişirip elleri ile yaptıkları kurabiyeleri yiyeceğiz. Onların heyecanı ve mutluluğu gerçekten inanılmaz bir duygu. Mağazamıza geldikleri ve burayı şenlendirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.”

Otizmli Furkan Asan, otizmin bir engel olmadığını, bazı şeyleri farklı algılamak olduğunu belirtti.

“Otizm bir hastalık değildir” diyen Asan, şunları söyledi:

“Otizmin hayattaki en büyük engeli sizin ön yargılarınızdır. Ön yargılarınızı aştığınız zaman bizleri daha iyi anlarsınız. Otizm bir hastalık değil, bir farklılıktır. Ben bazı şeyleri sizlerden farklı anlayabilirim. Şekilleri faklı görebilir, bazı sesleri değişik duyabilirim. Biz dünyaya sizin gözünüzden bakamıyoruz. Duygularım karışık. Sevinci, üzüntüyü bir arada yaşayabilirim. Yapabileceklerim sınırlı ama ufkum geniştir. Sevgiyle ve eğitimle her şeyi aşabilirim. Bizi engelli hissettirmeyecek bir yaşam dileği ile herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Otizmli çocuklar fırından çıkardıkları kurabiyeleri mağaza çalışanlarına ve esnafa ikram etti.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ