Akçakoca’nın Orhangazi Mahallesi, örnek bir imece çalışmasına daha imza attı. Mahalle halkının gönüllü katılımıyla düzenlenen aşure etkinliği, hem dayanışmanın gücünü gösterdi hem de mahalle kültürüne yeni bir gelenek kazandırdı.
Mahalle sakinlerinin imece usulüyle hazırladığı aşureler, yazar ve siyasetçi İbrahim Bilgin’in evinin önünde kurulan alanda yüzlerce kişiye ikram edildi. Etkinlikte hem tatlı hem de tuzlu çeşitlerde aşure kazanları kaynadı; misafirler sadece orada tatmakla kalmadı, isteyenler kendi kaplarını getirerek evlerine de götürdü.
KAZANDAN PAYLAŞMANIN BEREKETİ
Yüzlerce kişinin buluştuğu bu anlamlı etkinlik, paylaşmanın ve toplumsal birlikteliğin en güzel örneklerinden biri oldu. Mahalle halkının el birliğiyle hazırladığı kazanlar dolusu aşure, birlik ruhunu pekiştirirken katılımcılardan büyük takdir topladı.
BAŞKAN ALBAYRAK’TAN DESTEK VE KATILIM
Etkinliğe Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak da katılarak mahalle halkının bu örnek çalışmasına destek verdi. Başkan Albayrak’ın yanı sıra ilçedeki protokol üyelerinden de çok sayıda isim, mahalle halkıyla birlikte aşure tatmanın mutluluğunu yaşadı.
GELENEKSELLEŞEN DAYANIŞMA
Geleneksel hale gelen bu etkinliğin ilelebet sürmesi hedefleniyor. İmece usulüyle ortaya çıkan bu dayanışma modeli, diğer mahallelere de ilham olabilecek nitelikte. Mahalle sakinleri kadar ilçe halkı da, bu çalışmanın her yıl büyüyerek devam etmesini umut ediyor.
İBRAHİM BİLGİN: “BU SADECE AŞURE DEĞİL, MAHALLE RUHUNUN İFADESİ”
Etkinliğe ev sahipliği yapan İbrahim Bilgin yaptığı açıklamada, “Bu sadece bir aşure ikramı değil, mahallemizin dayanışma ruhunun, komşuluğun, paylaşmanın ve sevginin bir ifadesidir. Gelenek olsun, gelecek kuşaklara örnek kalsın istiyoruz.” dedi.
Orhangazi Mahallesi’nin bu örnek davranışı, Akçakoca’da dayanışma ve mahalle kültürünü canlandıran anlamlı bir adım olarak bir kez daha kayıtlara geçti.



.
1
Akçakoca TSO’dan Bin Aileye Ramazan Paketi Yardımı
8264 kez okundu
2
CHP ve Emniyet personelini buluşturan nişan töreninde renkli anlar yaşandı
7244 kez okundu
3
BAŞARILI İŞ İNSANI ALİ KİREMİTÇİ’NİN MUTLU GÜNÜ…
7207 kez okundu
4
DÜZCE KÜLTÜR TURİZMİNİN ‘AMİRAL GEMİSİ’ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
6552 kez okundu
5
Akçakoca Rotary Kulübü’nün yeni başkanı Serap Tezel
6522 kez okundu