Akçakoca Merkez camiinde Cuma namazına giden vatandaş, namaz sırasında fenalaşarak yere düştü. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen vatandaşın imdadına ise aynı camide saf tutan sağlık personeli yetişti.
Cuma namazı kılmak için camiye gelen Sefer Özbakır (65), namaz kıldığı sırada bir anda kalp krizi geçirerek yere düştü. Yere düştüğünü gören aynı saftaki doktor, aneztezi teknisyeni ve hemşire anında ilk müdahaleyi yaptı.
Sağlık personeli hasya Özbakır’ı hemen yatar pozisyona getirerek nabız ve tansiyon ölçümlerini yaparak koluna damar yolu açtılar.
Hastaya yapılan ilk müdahalenin ardından Özbakır, kendisine oksijen verilerek kontrollü bir şekilde camiden çıkartılırken, ambulansla Akçakoca Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Cami içinde yapılan acil sağlık işlemleri sırasında namaz kılan vatandaşın çoğunluğunun namaz kılmaya devam ettikleri fark edilirken, bazı vatandaşların sağlık personeline yardım ettikleri, bazı vatandaşların da panik olunmasına karşı uyarı yaparak camide sükuneti devam ettirdiği öğrenildi.


.
1
Akçakoca, Asya bebek için tek yürek oldu
9163 kez okundu
2
Sevilen iş insanı Esat Sarıoğlu yoğun bakıma alındı
7950 kez okundu
3
HASTA ÇOCUKLARIN KURTARICI MELEĞİ DİLARA YILMAZ’A SAHİP ÇIKALIM
7815 kez okundu
4
İŞADAMI RAMAZAN EREN KALP KRİZİ GEÇİRDİ
7183 kez okundu
5
Esnaf Odası Başkanı Hikmet Sarıoğlu’nun Kalp Kapakçığı Değişti
6992 kez okundu