DOLAR 32,4677 0.16%
EURO 34,5050 0.02%
ALTIN 2.472,89-0,40
BIST 9.568,63-1,15%
BITCOIN 2058213-4,21%
Düzce
29°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

YILIN SON TURİST KAFİLESİ ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
2447 okunma

YILIN SON TURİST KAFİLESİ ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

ABONE OL
01/01/2022 17:59
YILIN SON TURİST KAFİLESİ ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Düzce Turizm Yılı’ olarak ilan edilen 2021 geride kalırken kente gelen 350 kişilik yılın son turist kafilesini Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabahattin Parlak çiçeklerle karşıladı. Merkez’de ve Akçakoca’da bulunan otellere yerleşirken tur boyunca Düzce’nin tabiat harikası güzelliklerinde unutulmaz anılar biriktirecek.

‘Düzce Turizm Yılı’ olarak ilan edilen 2021 geride kaldı. Yeni tip koronavirüs salgını bulaş riskine karşı yılın ilk yarısı kapanma ve diğer tedbirler nedeniyle turizm açısından sönük geçse de Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi koordinasyonunda çeşitli çalışmalar yürütüldü.

Yol haritası oluşturuldu

Yıl içerisinde atılan adımlarla Düzce’nin turistik potansiyelinin ortaya çıkarılarak ekonomiye kazandırılması amaçlanırken kentin tarihinden, doğasına, yemeklerinden somut olmayan kültürel miraslarına kadar her alanda toplantılar düzenlenerek yol haritası oluşturuldu.

‘Düzce’ye Gel’

Yaz başında da ‘Düzce’ye Gel’ kampanyasıyla kente yerli turistlerin gelmesi hedeflendi. Bu kapsamda farklı kentlerde düzenlenen çeşitli fuarlarda stantlar açılarak kentin doğal ve tarihi güzellikleri tanıtıldı. Resmi rakamlar paylaşılmasa da yıl içinde pandemide bunalan yüzlerce turist Düzce’ye gelerek doğa ve tarihle buluşarak stres attı.

Son kafile çiçeklerle karşılandı
Yılın son turist kafilesi de dün geldi. 350 misafirden oluşan kafileyi Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabahattin Parlak çiçeklerle karşıladı. Parlak, ülkenin farklı kentlerinden gelen yerli turistlere Düzce’yi anlattı. Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ni gezen misafirler Merkez’de ve Akçakoca’da bulunan otellere yerleşirken tur boyunca Düzce’nin tabiat harikası güzelliklerinde unutulmaz anılar biriktirecek.

Çalışmalar sürecek

Öte yandan 2021 Düzce Turizm Yılı çerçevesinde belirlenen ilkeler çerçevesinde Düzce’nin turizmde hak ettiği yere gelmesi için çalışmalar bu yıl da devam edecek.

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.