DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2080827-1,30%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

285 okunma

YENİ PEYZAJ ÇALIŞMALARIYLA ORTA REFÜJLER GÜZELLEŞİYOR

ABONE OL
04/07/2018 11:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saha çalışmalarını aralıksız devam ettiren Akçakoca Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi ekipleri, kentin her köşesinde yenileme ve peyzaj düzenlemeleri kapsamında orta refüjleri güzelleştirmeye devam ediyor.

Modern şehirlerde ve özellikle de turizm beldelerinde son yıllarda görülmeye başlanan geri dönüşüm ürünleriyle peyzaj düzenlemesi uygulamaları Akçakoca’da da karşılık buldu.

Araç lastikleri, kırık plastik malzemeler gibi geri dönüşümü on yılları bulan malzemeler, doğal bitki ve taşlarla bir araya geldiğinde hem çevreye vereceği zarar en aza indiriliyor, hem de estetik açıdan yeni bir görünüm ortaya çıkartılıyor.

Bu çalışmaları ilk defa deneyen Akçakoca Belediyesi ise yakılmak suretiyle çevreye zarar veren geri dönüşümü zor malzemeleri, ilçenin çevre düzenlemelerinde kullanmaya başladı.

İlk olarak Çuhallı çarşısı girişindeki atıl konumda olan orta refüjü değerlendiren Belediye ekipleri, burada atık lastik-doğal taş-çiçek üçlüsünden oluşan bir estetik kombinasyonla bu işin hakkını vermiş.

Ölü bir noktayı yeni tarz peyzaj düzenlemesiyle canlı ve şık görünümlü bir yer haline getirme çalışmasının direktifini veren Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise sözkonusu projeyle ilgili olarak, ”İlçemizi güzelleştirmek, daha modern, daha yaşanılabilir bir Akçakoca oluşturmak için çevre düzenlemesine büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Yemenici ayrıca “İlçe genelinde estetik çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalarımızın doğal görüntüde olmasına özen gösteriyoruz. Buradaki çevre düzenleme ve yenilik çalışmalarımız bununla da kalmayıp devamı gelecektir” dedi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.