DOLAR 32,5090 -0.1%
EURO 34,9712 0.37%
ALTIN 2.430,140,30
BIST 9.803,110,83%
BITCOIN 2075541-3,77%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

YENİ HEYKEL TÜRK KADININI SİMGELİYOR: TOMRİS HATUN
4841 okunma

YENİ HEYKEL TÜRK KADININI SİMGELİYOR: TOMRİS HATUN

ABONE OL
09/03/2022 08:50
YENİ HEYKEL TÜRK KADININI SİMGELİYOR: TOMRİS HATUN
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın ilçeye yaptırdığı heykellerin bir yenisi Akçakoca Hacıyusuflar mahallesi Değirmenağzı kavşağına dikildi.

At üzerinde bir kadın motifine sahip heykelin Türk kadın asker ve yöneticilerini temsilen dikildiği belirtiliyor.

Heykeldeki kadın figürünün de Saka Hanlığı Melikesi Tomris Hatun olduğu, heykelin üzerine monte edildiği kaideye nakşedilmiş.

Bilindiği üzere, belediye başkanı Okan Yanmaz seçildikten hemen sonra Akçakoca Cumhuriyet meydanına Atatürk heykeli diktirmişti.

Akabinde vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate alan Yanmaz, Merkez camii karşısındaki sahil bandına 16 Türk devletini simgeleyen bayraklar ve 16 devlet büyüğünün heykellerini yaptırmıştı.

Bu heykellerden sonra Çuhallı çarşısı düzenleme çalışmaları esnasında kavşağı değerlendirmek isteyen Yanmaz, vatandaşların talepleri doğrultusunda at üzerinde Alp Arslan heykelini de yaptırarak o kavşağa diktirmişti.

Belediyenin son heykel çalışması da Akçakoca’nın Karasu yönüne çıkışından önceki son kavşağı olan Değirmenağzı bölgesine oldu.

Meydana at üzerinde kadın figürlü heykel diktiren belediye, kaideye nakşettirdiği yazıyla da heykelin Türk kadınını simgeleyen isimlerden biri olan Saka Hanlığı melikesi Tomris Hatun olduğu notunu düşürdü.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.