DOLAR 32,5031 0.03%
EURO 34,9795 -0.14%
ALTIN 2.438,480,11
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20932630,05%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

176 okunma

Yemenici Ceneviz Kalesi Çalışmalarını Yerinde İnceledi

ABONE OL
26/07/2017 12:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da bulunan ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan tarihi Ceneviz kalesinde restorasyon çalışmaları başlarken, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici çalışmaları yerinde inceledi.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, gazetemize yaptığı açıklamada, Akçakoca’nın tarihi Ceneviz kalesinin restorasyon çalışmalarına başlanıldığını ve 180 gün içinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Öncelikle temizlik çalışmalarına başlanıldığını ifade eden Yemenici, ” İlgili firma yetkilileri ile kaleyi gezdik. Öncelikle çevre temizliği ile başladık. Ağaçlarn özel enjeksiyon kurutma yöntemleriyle alınma işi var. Bunları gerçekleştiriyoruz. Tabi batı tarafımızı da dolaştık. Orada da ciddi anlamda yatan surlar var onları inceledik. Aynı zamanda doğu tarafını da inceledik . Öncelikle mevcut yapılması gereken alanlardan restorasyon başlayacak. Daha sonra birkaç revizyon gerekiyor, onlarla ilgili kurula gideceğiz. İnşallah Tarihi Ceneviz Kalesini aslına uygun bir şekilde yapacağız ve onaracağız ” dedi.

“Temizlik ve kazılar yapıldıktan sonra bazı şeyler ortaya çıktı” diyen Yemenici, şunları kaydetti:

“İnşallah önümüzdeki yıl için hedefimiz ciddi boyutta bu alanı ortaya çıkartmak. Kalenin dört tarafını duvarları örülmüş sağlam bir şekilde yapmak. Seneye Yaz’a girerken burayı tamamlamayı düşünüyoruz. Kamuoyuna özellikle şunu söylemek istiyorum. İnşaat şirketinin söylemesi üzerine 40-50 yıl önce tadilat yapılması gerekirmiş. Hiç bakım yapılmamış ama bu çalışma artık başladı. Orijinal bir şekilde kalemizi ayağa kaldıracağız.”

Yemenici, Akçakoca halkından da sabır istediklerini, İnşallah aslına uygun bir şekilde yapacaklarını ve onaracaklarını sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından Yemenici, firma yetkilileri ile kale çalışma sahasını gezerek incelemelerde bulundu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.