DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

UKRAYNA’DAN GELEN HALK OYUNLARI EKİBİNE YANMAZ ÇİFTİNDEN VEDA YEMEĞİ
2191 okunma

UKRAYNA’DAN GELEN HALK OYUNLARI EKİBİNE YANMAZ ÇİFTİNDEN VEDA YEMEĞİ

ABONE OL
26/07/2023 16:53
UKRAYNA’DAN GELEN HALK OYUNLARI EKİBİNE YANMAZ ÇİFTİNDEN VEDA YEMEĞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ile Belediye Umut Işığı Yardım Birimi Gönüllü Koordinatörü olan eşi Nursen Yanmaz, Festival kapsamında Akçakoca’ya gelen Ukrayna halk dansları topluluğuna bir yemekli davet verdi.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Akçakoca 18. Finduk Fest kapsamında Ukrayna’dan gelen ve çoğunluğu çocuklardan oluşan halk dansları topluluğu ilçemizden ayrıldı.

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle ülkelerinde huzura ihtiyaç duyan Ukraynalı çocuklara Akçakoca adeta bir ilaç oldu. Çocuklar ve başlarındaki eğitmenlerini Akçakoca Kahvecisi’nde ağırlayan başkan Yanmaz ve eşi Nursen Yanmaz, çocuklarla yakından ilgilenirken, davet sonrası topluluk ilçemizden ayrılarak ülkesine döndü.

Yemek sırasında Nursen Yanmaz’ın Ukrayna diline olan hakimiyeti ve topluluk üyesi çocuklarla kurduğu diyalog dikkatlerden kaçmadı.

Belediye başkanı Okan Yanmaz’a da Ukrayna dilinde birkaç sözcük öğretmeye çalışan eşi Nursen Yanmaz’ın çabası yer yer gülüşmelere neden olurken, Ukrayna’dan gelen heyet, sıklıkla Akçakoca’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yemek sonrası hediye takdimi yapılan Ukraynalı heyet sözcüsü, benzer organizasyonlarda tekrar Akçakoca’ya gelmeyi çok istediklerini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.