DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21570080,96%
Düzce
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

433 okunma

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİNDE PROTOKOL’DEN TEKNE TURU

ABONE OL
20/04/2018 16:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turizm haftası dolayısıyla Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Direk, İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak ve halk ile birlikte Melen Çayı’nda Tekne turu yaptılar.

Tekne turunda Jet ski, ve su botları ile birlikte yaklaşık 5 kilometre açılan protokol üyeleri melen çayına hayran kaldıkları görüldü.

Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Turizm haftası dolayısıyla Düzce Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Akçakoca Belediyesi ortaklaşa Melen çayında farkındalık yaratmak için su sporları etkinliği düzenlediğini söyledi.

Kaymakam Öztürk, Melen’in güzelliklerini dikkat çekerek,” Melen çayında su sporlarını yapılabiliyor almasına dikkat çekmek için yaptık. Çok güzel bir doğası var. Melenin turizm potansiyeli oluşturabileceğini göstermek istedik. Çok güzel bir etkinlik oldu” dedi.

İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak da 42. si düzenlenen haftanın sevgi, barış, huzur, istihdam, iş olduğunu belirterek, ”Hep birlikte farkındalık yaratmak, Melen Çayı’nın güzelliğini hakla paylaşmak ve potansiyellerimizi tanıtmak istedik. Su sporları ile birlikteydik. Özellikle Melenağzı’nın, potansiyel olarak durgun su kanosunun, tekne gezilerinin, küçük jet skilerin veya doğa sporlarının bir bütün numunelerle güzel göstergesini; Sayın kaymakamımız belediye Başkan yardımcımız Melenağzı muhtarı ile birlikte ve Düzce valiliği olarak organizasyondaydık” dedi.

Melen çayının güzelliğini turistlere pazarlamak öncelikleri olduğuna dikkat çeken Budak, ”Gelecekte biz buranın planlamasını yaptığımızda, buradaki yöre halkı Cumayeri raftinginde olduğu gibi, su sporlarıyla beraber doğa sporlarını bütünleştirerek, turistik ürün yaparak bunu pazarlamayı hedefliyoruz. Amacımız, insanlarımıza hem doğayı sevdirmek, hem çevreyle denizi bütünleştirerek birlikte pazarlamak ve tanıtmak ve istihdam kazandırmak “ dedi.

Budak, ilk turizm hareketinin başladığı yer Akçakoca’yı bir bütün olarak pazarlamak, istihdama dönüştürmek gayelerinin olduğunu da sözlerine ekledi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ