DOLAR 32,5994 0.36%
EURO 34,7395 -0.04%
ALTIN 2.499,280,62
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20346281,72%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

648 okunma

TURİZM DERGİLERİ BAYRAM’DA ROTAYI AKÇAKOCA’YA KIRDI

ABONE OL
17/08/2018 13:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin En Ciddi Turizm Dergilerinde, Bayram Tatilinde Nereye Gideceğine Karar Veremeyenler İçin Önerilen 11 Farklı Rota İçerisinde Akçakoca Yer Alıyor.

Henüz karar verememiş olanlara hitap eden yazı…
Bayram tatili kapıya dayandı, biletler neredeyse tükendi ve siz hala bir plan yapmadınız mı? Memleket yolları tıkalı, ve defalarca gittiğiniz tatil beldelerinden sıkıldıysanız sizler için alternatif rotalar belirledik diye başlıyor ve;

1. Sedir (Kleopatra) Adası / Muğla,
2. Gökçeada Laz Koyu / Çanakkkale
3. Kekova / Antalya
4. Kapuzbaşı Şelaleleri / Kayseri

5. Akçakoca / Düzce
6. Valla Kanyonu / Kastamonu
7. Kaz Dağları / Balıkesi-Çanakkale
8. Gelibolu Yarımadası / Çanakkale
9. Sümela Manastırı / Trabzon

10. İğneada / Kırklareli
11. Amasra / Bartın isimleri sıralanıyor.

Kale plajının muhteşem güzelliğini sergileyen fotoğrafın kullanıldığı Akçakoca tanıtımında ise şu ifadelere yer verildi…

Akçakoca / Düzce
”Hem muhteşem bir doğaya ve sahillere sahip olup hem de büyük şehirlere olan birkaç saatlik uzaklığıyla gözde tatil beldelerinden biri. Akçakoca Kayın, Meşe, Ihlamur, Kestane ağaçlarından oluşan bir bitki örtüsüne sahip. Sizin için yeşilin onlarca tonunu ve temiz hava sunan mükemmel bir seçenek olabilir. “ ifadesine yer veriliyor.

Bayram tatili kapıya dayandı, biletler neredeyse tükendi ve siz hala bir plan yapmadınız mı? Memleket yolları tıkalı, ve defalarca gittiğiniz tatil beldelerinden sıkıldıysanız sizler için alternatif rotalar belirledik.

1. Sedir (Kleopatra) Adası / Muğla

 

Sedir Adası altın sarısı kumsalı ve deniziyle meşhur. Cedrae antik kentine ait şehir duvarları, pla ve antik tiyatro kalıntıları da bulunuyor. Efsaneye göre Kleopatra’nın da yüzdüğü düşünülen plajda siz de yüzmek isteyebilirsiniz.

2. Gökçeada Laz Koyu / Çanakkkale

 

Kuzeyden gelen etkili rüzgarlardan bile etkilenmeyen, denizi her daim süt liman olan bir koy burası. Hem para harcamak istemezseniz kamp atabileceğiniz hem de rahatlıkla konaklayabileceğiniz sakin bir tatil için iyi bir seçenek olabilir.

3. Kekova / Antalya

 

Antalya’nın en güzel koylarından biri olan Kekova’da deniz konosuyla gezmek tatilinizi unutulmaz kılabilir.

4. Kapuzbaşı Şelaleleri / Kayseri

 

5 tanesi büyük, 2 tanesi küçük yan yana dizilmiş şelalelerden oluşan Kapuzbaşı ülkemizdeki en büyük şelalelerden biri. Gür akan sularıyla eşşiz doğal güzelliklerinden biri olan Kapuzbaşı’nın görmek isteyebilirsiniz.

 

 

Hem muhteşem bir doğaya ve sahillere sahip olup hem de büyük şehirlere olan birkaç saatlik uzaklığıyla gözde tatil beldelerinden biri.

Akçakoca Kayın, Meşe, Ihlamur, Kestane ağaçlarından oluşan bir bitki örtüsüne sahip. Sizin için yeşilin onlarca tonunu ve temiz hava sunan mükemmel bir seçenek olabilir.

6. Valla Kanyonu / Kastamonu

 

Dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak bilinen Valla Kanyon’u derinliği ve uzunluğu sebebiyle rehbersiz geçilemiyor. Keşfetme meraklılarını heyecanlandıracak bir alternatif olabilir.

7. Kaz Dağları / Balıkesir -Çanakkale

 

Oksijeni daha fazla solumak isterseniz muhteşem doğasıyla da sizi büyüleyecek olan Kaz Dağları ilk önereceğimiz yerlerden biri olabilir. Tırmanmak için gerekli ekipmanı da topladığınızda uçarak gideceğiniz bir yer olabilir.

8. Gelibolu Yarımadası / Çanakkale

 

Gelibolu Yarımadası çevresinde gezilip görülecek yerler oldukça fazla. Doğal güzelliklerinin yanında tarihi geçmişini de keşfetmek üzere gidebileceğiniz bir yer olabilir.

9. Sümela Manastırı / Trabzon

 

Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biri olan Trabzon’da dağın eteklerinde, sarp kayalıklara inşa edilmiş, halk arasında Meryem Ana diye anılan büyüleyici bir manastır. Şehirden ve deniz, kum, güneş üçlüsünden sıkıldıysanız sizi bambaşka bir atmosfere kavuşturabilir.

10. İğneada / Kırklareli

 

Trakya’nın incisi olarak adlandırılan İğneada 22 kilometrelik sahil şehidi ve beraberinde geniş plajlar bulunduruyor. Bir balıkçı kasabası olan İğneada’da huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

11. Amasra / Bartın

 

 

Batı Karadeniz’e kıyısı olan Bartın’ı bir ilçesi olan Amasra, doğal ve tarihi güzellikleri ile ünlü. Güzel plajlarında yüzebilir, bol bol balık yiyebilir yeşilin tadını çıkarabilirsiniz. Bir tekne kiralayıp Felengit Koyu’nu keşfedebilirsiniz.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.