DOLAR 32,3701 0.15%
EURO 35,0016 -0.27%
ALTIN 2.323,930,21
BIST 9.075,59-0,05%
BITCOIN 2264505-1,08%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

333 okunma

Tarihi “Ceneviz Kalesinde” Restorasyon Çalışması Hız Kesmiyor

ABONE OL
02/12/2017 16:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Karadeniz’in en önemli tarihi eserlerinden olan Tarihi Ceneviz Kalesinde restorasyon çalışmaları devam ediyor.
2013 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) dünya miras geçici listesine giren Ceneviz kalesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Konuyla ilgili gazetemize bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Ceneviz kalesinde başlatılan çalışmanın bittiğinde Akçakoca turizmine önemli bir katkı yapacağını söyledi.

Akçakoca Belediye Başkanı Yemenici:
“Çalışmalar bittiğinde Ceneviz kalesinin ayrı bir güzelliği ortaya çıkacak. Bu sayede de Akçakoca için önemli bir turizm yatırımını da yapmış olacağız”

Kalede yapılan çalışma bitmesinin ardından Akçakoca’ya için önemli bir turist geleceğini ifade eden Yemenici,”Kalenin şu anda tüm rekreasyon çalışmaları yapılmakta. Kalenin içi ve dışı olsun orijinal şekilde yapılacaktır.Aynı zamanda peyzaj çalışmalarının ardından denize bakılan tarafa gezi parkuru da yapılacaktır. Gezi yürüyüş oturma alanlar ve seyir terasları olacak içinde. Çalışmalar bittiğinde Ceneviz kalesinin ayrı bir güzelliği ortaya çıkacak. Bu sayede de Akçakoca için önemli bir turizm yatırımını da yapmış olacağız” dedi.

Yemenici, ayrıca Ceneviz kalesinin Akçakoca turizminin amiral gemisi olduğu, çalışmaların bittiğinde ise çok sayıda yerli ve yabancı turistin geleceğini belirtti.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.