DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BIST 10.218,58-0,49%
BITCOIN 1969126-2,99%
Düzce
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

SON YEŞİL ALAN KURTULUYOR… TOKİ’NİN PROJE ALANINA MİLLET BAHÇESİ!
3773 okunma

SON YEŞİL ALAN KURTULUYOR… TOKİ’NİN PROJE ALANINA MİLLET BAHÇESİ!

ABONE OL
09/08/2023 14:03
SON YEŞİL ALAN KURTULUYOR… TOKİ’NİN PROJE ALANINA MİLLET BAHÇESİ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz,  ilçe merkezindeki son yeşil alan olan TOKİ Proje Alanı’nın betonlaşmaya kurban gitmemesi için verdiği mücadeleyi anlattı.

Akçakoca Belediye Meclisi Ağustos ayı oturumunda, sorulan bir soruya yanıt veren başkan Yanmaz, AVM projesi olan TOKİ projesinin kalan son yeşil alanı da betona boğmasına izin vermemek için bakanlık düzeyinde görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

Başkan Yanmaz, sözkonusu TOKİ alanının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşvik ettiği Millet Bahçesi’ne dönüşmesiyle birlikte, vatandaşların ilçenin tam merkezinde, ailece dinlenip soluklanabilecekleri bir oksijen alanını ortaya çıkartacaklarını söyledi.

Akçakoca Millet Bahçesi projesinin, altında 400 araçlık otopark olan bir proje olduğunu belirten başkan Yanmaz, mevcut ağaçlıklı alana ilave edilecek yeni ağaçlarla birlikte Akçakoca’nın son yeşil alanının sonsuza dek korunacağını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Yanmaz, TOKİ genel müdürü ile yapılan görüşmelerde Millet Bahçesi fikrine oldukça sıcak baktıklarını, TOKİ tarafından 40 milyon lira zarar olarak görülen mevcut projeyi zaten yapmak istemediklerini kendilerine söylediklerini aktardı.

Bakan yardımcısı ile defalarca görüşmeler yaptıklarını, bakan yardımcısının da Millet Bahçesi projesine onay verdiğini kaydeden Yanmaz, son depremler sonrasında görüşmelerin biraz sarktığını fakat temasların olumlu yönde devam ettiğini söyledi.

Yapılan görüşmeler neticesinde atılacak adımlara bağlı olarak, Akçakoca’nın son yeşil alanı olan merkez çarşıdaki liman manzaralı yeşill alan Millet Bahçesi’ne dönüştürülecek. TOKİ projesi dahilinde hak sahibi olan 24 vatandaşın paraları TOKİ tarafından ödendikten sonra Bakanlık tarafından Akçakoca’nın ilk Millet Bahçesi yapımına başlanacak.

Altında 400 araçlık otoparkın bulunmasıyla merkezdeki otopark sorununu rahatlatacak olan bu yeni projeyle birlikte, mevcutta bulunan yüzlerce ağaca ilave yeni ağaçlar dikilecek.

Belediye’nin bir ya da iki tane butik çay bahçesi ile vatandaşa hizmet vermeyi düşündüğü son yeşil alan içerisine, çocukların keyifli zaman geçirmeleri için birkaç mini oyun parkı yapılacak.

Akçakoca’nın nefes alınabilecek son yeşil alanı Millet Bahçesi projesiyle hem betona kurban edilmekten kurtulacak hem de hak sahibi olan vatandaşlar paraları ödenmek suretiyle mağdur edilmemiş olacaklar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.