DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2073557-2,30%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

RUHSAT HARCINI ÖDEMEYEN ESNAF BAYRAMDA DÜKKAN AÇAMAYACAK
2063 okunma

RUHSAT HARCINI ÖDEMEYEN ESNAF BAYRAMDA DÜKKAN AÇAMAYACAK

ABONE OL
11/05/2022 17:17
RUHSAT HARCINI ÖDEMEYEN ESNAF BAYRAMDA DÜKKAN AÇAMAYACAK
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi, ilçe esnafına gönderdiği mesajla, tatil günleri çalışma ruhsatı almamış olanların yasa gereği ulusal bayram günlerinde işyerlerini açmalarına izin vermeyeceğini söyledi.

Belediye’nin gönderdiği mesajla bayram günleri dükkanları açamayacakları için endişe duyan esnafı rahatlatan açıklama yine belediyeden geldi.

Belediye kaynakları, geçtiğimiz haftalarda Akçakoca Belediyesini teftişe gelen müfettişlerin kendilerini bu konuda uyardıklarını, denetimlerde yasal olarak alınması gereken bayram tatilinde çalışma harcının alınmadığını tespit ederek bu konuda kendilerini uyardıkları için bu yola başvurulduğunu belirttiler.

Buna göre, tatil günlerinde çalışma ruhsatı olan esnaf aynı şekilde çalışmaya devam edebilecek fakat bu ruhsata sahşp olmayan esnaf ise ulusal bayramlarda dükkan açamayacak.

Ulusal bayranlarda dükkan açmak isteyen esnafın ise Zabıta Müdürlüğü’ne başvurarak harçlarını yatırıp çalışma ruhsatı almaları gerekecek. Belediye yönetimi, bu ruhsatın alınmasının yasal bir zorunluluk gereği olduğunun altını bir kez daha çizerken, ruhsat için metrekare başına birkaç liralık küçük bir meblağ ödendiğini söylediler.

Parasal tutarının çok önemli görülmediği ruhsat alım işinin denetimler sonucu yapılan uyarıdan kaynaklandığını kaydeden Zabıta Müdürlüğü ise, başvuru yapan esnafın bu işleminin ise son derece zahmetsiz olduğunu, 15 dakikada yerine getirildiğini söyledi.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.