DOLAR 32,4295 0.17%
EURO 35,1355 -0.09%
ALTIN 2.321,890,14
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22915792,93%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

325 okunma

PTT VE HALK EĞİTİM BİNALARI RESTORE EDİLECEK

ABONE OL
04/10/2018 13:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, ikinci etabı tamamlanan ”Tarihi Ticaret Merkezi Sokak Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında, PTT ve eski vergi dairesi binalarının da restore edileceğini söyledi.

Başkan Yemenici, bölgede 3. etap kapsamında proje çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, “Yeni proje ya bu ay yapılacak kurul toplantısında ya da önümüzdeki ay yapılacak kurul toplantısında ele alınacak ve onaylanacak. PTT ve eski vergi dairesi olarak bilinen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün olduğu binaların bölge dokusuna uygun kuruldan onaylı projeleri yoktu. Şimdi  bununla ilgili olarak Kültür Bakanlığı’mızdan da bir destek sözü aldık. Henüz ödenek dağıtımına başlanmadı ancak hem genel müdürümüz hem de daire başkanımız buraya ödenek vereceklerini söylediler.” şeklinde konuştu.

Başkan Yemenici sözlerini şöyle sürdürdü:

”Kalan diğer binalarla birlikte bu üç binamızın da sokak sağlıklaştırma çalışmasına uygun hale getirilmesi çalışmamız var. Daha önceki projelerimiz MARKA’dan aldığımız hibe ile yapılmıştı. Şimdi Kültür Bakanlığımız da destek veriyor. Artı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda sokak sağlıklaştırmaya destek vermeye başladı. Bir süre önce Bakan Yardımcımız sayın Mehmet Emin Birpınar beyefendiyi ziyaret ettim. Kendilerine daha önceki çalışmaları gösterdim, çok beğendi ve memnun kalarak Sana bu konuda destek olalım dedi. Oradan da bir destek alacağız. Biz gerek Yukarı Mahalle’de gerekse tarihi çarşıda çalışmalarımızı daha da hızlandırmak istiyoruz. En önemli gündem maddemiz bu. Özellikle söyleyeyim önümüzde ki dönemde de böyle olması lazım. Benim de inşallah nasip olursa aday olursak en önem verdiğim projemiz olacak. Çarşı merkezini tamamen mahallede de bir iki etabı Kültür ve Çevre Şehircilik Bakanlığımızın destekleri ile kısa zamanda tamamlamış oluruz.“


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.