DOLAR 32,3672 0.14%
EURO 34,9875 -0.29%
ALTIN 2.324,490,23
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22804791,40%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

  • Akçakoca Gazetesi
  • TURİZM
  • Özbakır’ın şikayetiyle liman içinde inceleme yapıldı… İskele ve Barınak tam not aldı
1708 okunma

Özbakır’ın şikayetiyle liman içinde inceleme yapıldı… İskele ve Barınak tam not aldı

ABONE OL
12/03/2021 09:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın eski belediye başkanlarından Ahmet Özbakır’ın Ulaştırma Bakanlığı’nın ilgili müdürlüğüne yazdığı bir şikayet yazısı üzerine Akçakoca’ya gelen yetkililer, liman içi bölgesinde incelemeler yaptı.

Özbakır’ın iskele ve balıkçı barınağıyla ilgili dilekçesi üzerine görevliler, hem iskelede hem de balıkçı barınağında fiziki inceleme yaptılar.

Yapılan incelemeler sonunda iskele ve barınağa tam not veren yetkililer, söz konusu yapıların Türkiye’nin en örnek yapıları arasında olduğunu ifade ettiler.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş şu ifadeleri kullandı:

”Keşke bize söyleseydi”

Sayın Özbakır’ın yazıp gönderdiği şikayet dilekçesinde liman içinde bir düzen olmadığı, bir karmaşa olduğu şeklinde ifadeler kullanılmış. Keşke Ahmet amca, bizi bir evladı olarak görüp meseleyi bize sorsaydı. Biz kendisine zaten gerekli açıklamayı yapardık.

”Balıkçı Barınağı asıl olarak balıkçıların alanıdır”

Su Ürünleri Kooperatifi, Akçakoca Balıkçı Barınağı’nın işletmecisidir. Bizim balıkçılarımızla ilgili bir sorunumuz olmadığı gibi, Türkiye genelinde örnek bir barınak olduğumuzu düşünüyoruz. Zaten bu konuda zaman zaman yapılan inceleme ve denetlemelerde bize yapılan açıklamalar da bu olumlu yönde.

”Kooperatif olarak ilçemizi düşündüğümüzden liman içini esnaf ve vatandaşın kullanımına açtık” 

Akçakoca Balıkçı Barınağı, yönetmelik uyarınca çevresi tel örgülerle çevrilmesi gereken ve sadece balıkçı esnafının kullanımına açık bir alan olması gerekirken biz konuda gereken tüm fedakarlığı yaparak bu alanı ilçe esnafımızın ve misafirlerin kullanacakları bir alan haline getirdik. Bu konuda ilçe halkımıza her zaman destek verdik. Lakin bu konularda bir sorun görüldüğü taktirde bizimle irtibat kurulmasını da haklı olarak bekliyoruz.

”1952 yılında yapılmış iskele ve 1977’de yapılmış limanın tadilatını da biz yapıyoruz”

Akçakoca Balıkçı Barınağı 1977 yılında sayın Özbakır’ın belediye başkanlığı döneminde yapılmış. Haliyle yıpranma ve zaman zaman çeşitli sorunlar çıkarmasına rağmen bizler Kooperatif yönetimi olarak eksiklerini gidermek için her durumda çalışmalar yürütüyoruz.

”İncelemeler sonunda yetkililer bize teşekkür ettiler”

Barınak ve iskelede yapılan incelemeler sonunda hiç bir problem görülmediği gibi yetkililer bize teşekkür ettiler. Biz sayın Ahmet Özbakır’ın fikirlerine saygı duyuyoruz. Fakat kendisinin direkt Bakanlık nezdinde bir yazışmaya girmesi bizi biraz üzdü. Keşke beni de bir evladı görüp bana gelseydi ben zaten kendisine gereken tüm bilgileri verirdim.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.