DOLAR 32,3181 0.2%
EURO 35,1311 -0.01%
ALTIN 2.293,020,69
BIST 9.048,252,74%
BITCOIN 23048032,07%
Düzce
26°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

361 okunma

MUHTEŞEM ŞENLİK PROGRAMININ DETAYLARINI AÇIKLADILAR

ABONE OL
07/09/2018 13:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi TÜBİTAK işbirliği ile düzenleyeceği bölgenin en büyük bilim şenliği hazırlıklarına başladı.

Ünlü şair Sunay Akın’ın katılacağı bilimsel deneylerin, konserler, spor etkinlikleri yarışmalar ve astronomi görsellerinin yer alacağı TÜBİTAK 4007 Bilim şenliği, 28 -29 Eylül’de Akçakoca’da gerçekleştirilecek.

Bünyesinde yer alan etkinlikler, görseller ve laboratuvar çalışmaları bakımından bölgede gerçekleştirilecek en kapsamlı şenlik ile ilgili olarak son hazırlıkların yapıldığını belirten Başkan Yemenici, proje paydaşlarından eğitimci Yalçın İbiş ile yaptıkları toplantı sonrasında basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Yemenici, yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

“TÜBİTAK 4007 Bilim şenliği kapsamında ilçemizde bugüne kadar yapılmış en büyük bilim şenliği programını 28-29 Eylül günlerinde gerçekleştiriyoruz.
Uzun zamandan beri yaklaşık 1 yıla yakın bir süredir gerek Milli Eğitim’den çok değerli hocalarımız, gerekse de belediye personelimizle birlikte proje üzerinde hassasiyet ve özenle çalışıyoruz. Bu proje okullarımızın yaptığı bilim şenlikleri ile karıştırılmamalı. Bu çok daha farklı bir proje. Onlar 4006 programı içerisinde yer alırken, bizimki çok daha büyük bir programdır. Şenlik kapsamında 100’ün üzerinde etkinliğimiz olacak.”

Söyleşiler, konserler, tiyatro ve spor aktiviteleri…

30 adet atölyenin yer aldığı şenlikte çeşitli söyleşiler, konserler, spor etkinlikleri, tiyatro gösterileri ile çok farklı görsel anlamda etkinliğin yer aldığı bir festival havasında bilim şenliği düzenliyoruz.”

28-29 Eylül’de rotanız Akçakoca olsun 

”Umarım 28- 29 Eylül’de tüm Türkiye’nin Rotası Akçakoca olur. Sloganımız bu… Program kapsamında gerek öğrencilerimiz, gerek velilerimize yönelik çeşitli ödüller dağıtacağımız bisiklet yarışları olacak. Cuma ve Cumartesi olmak üzere, özellikle astronomi alanında önemli bir hava gözlemi gerçekleştireceğiz ki halkımızın buna çok büyük bir ilgi göstereceğini tahmin ediyoruz. Dolu dolu iki günü bilimle geçireceğiz. Bununla beraber gençlere dönük olarak cumartesi akşamı bir konserimiz olacak. Ayrıca Sunay Akın bey gelerek bilim üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Hedefimiz İnşallah bunu bundan sonraki yıllarda da devam ettirmek.” 

Uçaklarla hava gösterisi olacak 

”Birçok sürpriz etkinliğin yer alacağı şenliğin uygulama alanı Kaymakamlık önündeki meydan. O caddeyi trafiğe kapatacağız. Çünkü o bölgede büyük ve orta ölçekli uçakların hava gösterileri yapılacak. Büyük çaplı etkinlikler olacak. O alanı 2 gün boyunca tamamen trafiğe kapatacağız. Yaklaşık 2 bin metrekare bir alanı kapatmış olacağız. Açık alanda etkinliklerimiz olacak. Bunun yanı sıra hava gösterilerimiz ve denizin üzerinde gösteriler olacak. Hava gözlemlerimizi büyük bir ihtimalle liman üzerinde gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki günlerde ekipler nokta belirlemek ve programın detaylarını ortaya çıkarmak için alan çalışması yürütecekler.” 

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Nedir? 

Bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler vb. etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini amaçlamaktadır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.