DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22366412,75%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

374 okunma

MHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNİN ELİNDEKİ EVRAKA GÖRE BORÇ 70 MİLYON

ABONE OL
22/04/2019 15:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi’nin toplam borcunun ne kadar olduğuna yönelik muamma devam ediyor. 

Belediye Hesap İşleri Müdürlüğü’nün rakamları ile sağa sola asılan pankartlarda yazılı  rakamlar arasında neredeyse yarı yarıya fark var.

İlçe halkı bu farkın nereden kaynaklandığını merek ederken, belediyenin resmi evrakları borcun miktarının 70 milyon lira dolayında olduğunu gösteriyor.

MHP’nin Akçakoca belediye meclis üyelerinin 11 Temmuz 2018 tarihinde Hesap İşleri Müdürlüğü’ne yazdıkları dilekçeye verilen cevapta, belediyenin o tarih itibariyle toplam borcunun 61 milyon liraya yakın olduğu belirtilmiş. 

Ayrıca aynı cevap dilekçesinde belediyenin 10 milyon lira civarında alacağının ve 6 buçuk milyon lira civarında da esnaflara borcunun olduğu yazılmış. 

Belediye kaynaklarından edinilen bilgilere göre, o tarihten sonra seçim gününe değin yapılan borçlanmanın da 8 milyon lira civarında olduğu ileri sürülürken, belediyenin 1 Nisan 2019 itibariyle toplam borcunun 70 milyon liraya yakın bir rakam olduğu ifade edilmekte.

Belediye’nin yaptığı hesaplamalar ve MHP’li meclis üyelerinin aldıkları resmi verilere göre belediyenin 70 milyon lira dolayında olan borcu, seçim öncesinde hem Ak Parti’nin hem de muhalefet partilerinin adayları tarafından çeşitli platformlarda açıklanmıştı. 

Böyle olmasına rağmen son günlerde Akçakoca’nın yeni belediye yönetimi tarafından belirli merkezlere asılan pankartlarda, belediyenin toplam borcu 120 milyon lira olarak görülüyor.  

Hesap uzmanları ise uzun yıllara dayalı ödeme planları içerisinde yer alan faiz tutarlarının bugünün toplam borçları arasında gösterilerek rakamların şişirildiğini ifade ediyorlar.

Uzun yıllar boyu yapılacak ödemeleri cari dönem borçları arasına koymanın yanı sıra, uzun yıllar boyu belediyenin alacak ve gelirlerini dışarıda tutan bu hesaplama yönteminin doğru bir yöntem olmadığı da her hesap uzmanının ortak kabulü adeta.

Belediyenin hesap işleri müdürlüğünün ise 7 ay arayla yaptığı borç hesaplaması arasında bu denli bir farkın olmasını değerlendiren hesap uzmanları, bu farkın belediyenin muhasebesi biriminden daha çok yeni yönetimin tercihlerinden kaynaklandığını, rakamları şişirmek isteyen yeni yönetiminin hesaplama kalemlerini muhasebe tekniği kullanmak yerine, gelişigüzel bir yöntemle kullanmış olabileceklerini iddia ediyorlar.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.