DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22341080,92%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

295 okunma

MAZOT HIRSIZLIĞI ORGANİZE BİR SUÇ ŞEBEKESİNİN İŞİ Mİ?

ABONE OL
25/04/2019 15:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

4 gün önce Akçakoca Belediyesi’ne ait bir çöp aracından Ereğli’de mazot aktarması yaparken yakalanan Akçakoca belediyesi çalışanlarıyla ilgili devam eden suskunluk, kamuoyunda yeni soru işaretlerinin ortaya çıkmasına yol açtı.

Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 2 kişinin de aralarında olduğu 3 kişi Jandarma operasyonuyla gözaltına alınırken, o günden bu yana belediye yönetiminin konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklamadan kaçınıyor olması, akıllara organize suç seçeneğini getiriyor.

Mazot hırsızlığı organize bir suç mu?

Mazot hırsızlığından gözaltına alınan  personele rağmen belediye yönetiminden bir açıklama yapılmaması, olayın idari soruşturma yönünün çok yönlü olduğunu gösteriyor.

İlçe halkının vicdani kanaatine göre ise, yapılan hırsızlığın iki kafadarın işi olmaktan çok, belediye içinde bağlantıları olan bir organize suç şebekesinin işi olduğu inancı yüksek. 

Belediye yönetiminin bu konudaki suskunluğu da her geçen dakika bu şüphelerin artmasına yol açıyor.

Ne zamandan beri hırsızlık yapılıyor?

Mazot hırsızları 4 gün önceki son eylemlerinde yakalanmış olsalar da yapılan hırsızlığın eskiden beri yapıldığına yönelik endişeler ilçe halkında hakim. 

Eğer hırsızlık vakası öteden beri yapılıyor idiyse belediye yönetiminin bu konuda bir açıklama yapması ve çalınan toplam mazotun ne kadar olduğu, belediyenin ne kadar maddi kayba uğratıldığı konularında kamuoyunun yüreğine su serpmesi gerekiyor. 

Köpekler öldürülüp çöp kamyonuyla ilçe dışına mı atılıyordu?

Yaşanan mazot hırsızlığına yönelik olarak Akçakocalı hayvanseverlerin endişesi ise Akçakoca’dan bayıltılarak çöp kamyonuna doldurulan köpeklerin Ereğli ilçesi sınırlarında boş arazilere bırakıldıkları yönünde. 

Mazot çalan belediye personelinin aktarma merkezi olarak ilçe dışını seçmesi ve mazotu çalınan araçların çöp kamyonu olması hayvanseverlerin endişelenmekte haksız olmadıklarını gösteriyor.

2 ay içinde Akçakoca’da 80 köpek eksilmiş

Akçakocalı hayvanseverler, Akçakoca barınağındaki hayvan envanterinde 2 ay içinde yaşanan azalmanın, köpeklerin öldürülerek ilçe dışına bırakılmış olması ihtimalini güçlendirdiklerini ifade ediyorlar.  

2 ay içinde Akçakoca’daki köpek sayısında 80 azalma olduğunu belirten sokak canları dostları, çöp arabalarıyla köpeklerin öldürülüp Ereğli’ye bırakılmış olma ihtimaline karşı Belediye yetkililerinden bir açıklama bekliyorlar. 

 

 

 

    .


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.