DOLAR 32,3577 0.11%
EURO 34,9650 -0.31%
ALTIN 2.323,910,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22799651,28%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Akçakoca’da motosiklet ve bisikletlere park yeri yapmak bu kadar zor mu?
3729 okunma

Akçakoca’da motosiklet ve bisikletlere park yeri yapmak bu kadar zor mu?

ABONE OL
09/08/2021 15:13
Akçakoca’da motosiklet ve bisikletlere park yeri yapmak bu kadar zor mu?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da sayıları her geçen gün artan motosiklet ve bisikletler gündelik hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelirken, sayıları artan iki tekerlekli araçların park sorunu ise giderek daha yakıcı bir hâl alıyor.

Pandemi sürecinin hayatımıza kattığı paket servis alternatifleriyle birlikte neredeyse her işyerinde bir ya da birkaç moto kurye istihdam edilmekte. Pratik kullanımı ve zamandan tasarruf ettirmesi nedeniyle vatandaşların da tercih ettikleri bisiklet ve motosikletler park yeri nedeniyle sorunların yaşanmasına neden oluyor.

Modern şehirlerde iki tekerlekli taşıyıcılar için park yerleri yapmak belediyelerin yaygın hizmetlerinden olmasına rağmen Akçakoca Belediyesi’nin bu durumu planlamamış olması vatandaşların eleştirilerinde kendine yer buluyor.

Postane Sokağı, Pazar yeri yolu, Merkez çarşı Ak taksi önü, Çuhallı ve Çınar caddeleri park yeri olmadığı için iki tekerli araçların gelişigüzel bırakıldıkları yerler olarak çirkin bir görüntü oluşturuyor.

Esnaf ve vatandaşın belediyeden beklentisi ise bu tür merkezlerde bisiklet ve motosikletler için park yerleri yaparak hem çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak hem de trafik keşmekeşini rahatlatmak.

Akçakoca Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, bu ihtiyaca yanıt verecek yerleri tespit ettikten sonra, belirlenmiş olan noktalarda motosiklet ve bisikletlerin park edebileceği alanlar hazırlamalı.

Benzer çalışmaları yürüten diğer turizm beldelerinde kaldırımı işgal eden bisiklet ve motosikletler belirlenen park alanları dışına park edemezken, bu alanlara park etmeyen sürücüler hakkında ise ceza işlem uygulanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.