DOLAR 32,6004 0.38%
EURO 34,8094 0.21%
ALTIN 2.495,660,47
BIST 9.465,56-0,62%
BITCOIN 21111815,50%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

459 okunma

HER ŞART VE KOŞULDA HALKA HESAP VERİYOR

ABONE OL
21/02/2018 22:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, her fırsatta yaptığı çalışmaları kentin paydaşları olan STK’lar ve kurumlar başta olmak üzere, zaman ve fırsat buldukça vatandaşlara anlatarak, katılımcı yönetimin en güzel örneklerinden birini vermesiyle dikkat çekiyor.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt  Yemenici, kısa sürede gerçekleştirdiği belediye çalışmalarıyla Akçakoca’ya ivme kazandırırken, diğer taraftan da yaptıkları hizmetleri halka anlatmak için her imkanı kullanıyor. 

Başkan seçildiği 2014  Mart’ından bu yana, hem hükümet imkanlarını yerinde kullanarak hem de bürokrasi ile kurduğu yakın ilişkilerle ilçeye kaliteli hizmet getirmek için kılı kırk yaran genç başkan, bitmek bilmeyen enerjisinin bir bölümünü de halka hesap vermekle geçiriyor. 

Başkan seçildikten bir yıl sonra halkla bir araya gelme ve yaptıklarını her fırsatta anlatma yolunu seçen Başkan Yemenici, halk toplantılarında genellikle vatandaşın ayağına gitmeyi, onların yaşadıkları alanda hesap verme yolunu izliyor. 

 

İlçenin sırasıyla tüm mahallelerinde, mahalle halkıyla toplantılar yapan Başkan Yemenici, bu toplantılarda ağırlıklı olarak okulların toplantı salonlarını tercih etti.

Fabrikalarda işçilerle, atölyelerde tekstil emekçileriyle toplantılar düzenleyen Yemenici, buralarda hizmetlerini anlatıp, emekçilerin talep ve isteklerini dinlerken fabrika hollerini ya da işçi yemekhanelerini birer konferans alanına çevirdi.

 

Seçildikten sonra ülkesiyle birlikte bir partili cumhurbaşkanı seçimi, iki genel seçim, bir hain darbe girişimi ve bir cumhurbaşkanlığı seçim sistemi referandumu geçiren Başkan Yemenici, bu dönemlerde her köye, her mahalle ve sokağa, her dükkana, her eve defalarca girdi.

Seçimlere konu olan çalışmaların Akçakoca’daki ayağında partisinin en etkili ismi olarak toplantılar yapan Yemenici, bu toplantıları bir yandan da hizmetlerinin hesabını halka aktardığı platformlara çevirdi. 

 Muhtarlara hizmetlerini anlatmak için Muhtarlar derneğini, eğitimcilere hizmetlerini anlatmak için öğretmen odalarını, habercilere açıklamalar yapmak için de farklı mekanları adres olarak belirledi.

Her bir açılış etkinliğini yaptığı hizmetleri anlatmanın bir aracı olarak mütemadiyen kullandı. 15 temmuz şehitler parkının temel atma töreni de, kadınlar plajının açılış etkinliği de toplanan kalabalığa hizmetlerini anlattığı birer mini mitinge dönüştü.

Günü geldi Sky Tower’da, günü geldi diğer otellerde halkla bir vesileyle bir araya geldi. Her fırsatta hem yaptıklarını ve bekleyen projelerini aktardı hem de vatandaşın sorunlarını aracısız  dinleme ve not etme imkanı buldu. 

İftar buluşmaları, festivaller, şenlikler, konserler… Tüm bunları halkın eğlenceli zamanlar geçirdiği etkinlikler olarak görmedi sadece. Diğer yandan halkın geniş kitleler halinde bir araya geldiği bu özel anlarda, kâh yaptıklarını anlattı kâh da yapacağı güzel işlerin müjdesini verdi. 

Basın toplantıları, kabuller, ağırlamalar, Ankara Tanıtım Günleri etkinlikleri, EMİTT Fuar tanıtımları, gazete ve TV. röportajları hep hizmetlerini anlattığı, müjdelerini verdiği platformlara dönüştü. 

Asla makam odasıyla kısıtlamadı kendisini. Vatandaşların çoklukla bulunduğu ortamlara gitmeyi, kendi makamına halkı davet etmek yerine, halkın evine, ocağına, köyüne gitmeyi yeğledi. Bu yüzden de halka hesap verdiği mekanlar hep halkın kullandığı mekanlar oldu. 

  

Esnaf gezileri adı altında her işyerine, çay ocağına, taksi durağına girdi. Biraz proje anlatırken, biraz da dert dinledi. Halkın mekanını kendi mekanı olarak alabildiğine içselleştirdi.

Son dönemde Belediye’nin bir iştiraki olan ABİTAŞ firmasının yaptırmış olduğu Abant Kahvecisi isimli mekanı halkla buluşmasının yeni adresi olarak belirledi.

Bu kez mahalle sakinlerini, muhtarları, emekçileri, eğitimcileri, STK’ları o mekanda kendisi ağırladı, ağırlamaya devam ediyor. 

Geniş bir mekanda, kahvaltı eşliğinde yapılan sohbetler ve ardından slayt gösterimi aracılığıyla yapılan sunumlarda, konu başlıkları yine yapılan hizmetler ile vatandaşların talep ve istekleri oldu. 

Bir süre sonra buradaki planlama yerini başka bir yere bırakacak. Genç Başkan Cüneyt Yemenici, başka mekanlarda, başka konularla yine halkın karşısına çıkacak. Yine yaptıklarını anlatacak, yine halkı aracısız dinleyecek. 

Son üç yıldır zaman ve mekan ayrımı yapmadan her şart ve koşulda hizmet eden başkan, anlaşılan o ki bu hizmetleri anlatmaya devam edecek.

başkanın nerede ve ne zaman, hangi saatte ve hangi mekanda halka hesap verdiği çokça önemli değil tabi ki… Önemli olan hesap vermekten çekinmiyor olması.   

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.