DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22352471,91%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

696 okunma

GARANTİ İNŞAAT’IN SAHİBİ: ”BİZ UZLAŞMADAN YANAYIZ”

ABONE OL
29/04/2019 12:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın Esentepe olarak anılan Hacıyusuflar Mahallesi’ndeki kordon bölgesinde yer alan arsa üzerine inşaat yapılıp yapılmayacağı meselesi bir yılan hikayesine dönerken, Akçakoca Belediyesi’nin bu konuda uzlaşma arayışına girmemesi sorunun çözümünü daha da zorlaştırıyor.

Kordon’da bulunan arsanın hak sahipleri olan Garanti İnşaat firmasının bu sabah saatlerinde inşaat yapmak için gerekli olan zemin çalışmasını başlatması, inşaatın da kısa sürede başlayacağına yönelik endişeleri artırırken, firma yetkilileri tarafından sözkonusu çalışmanın henüz inşaat çalışması olmadığı belirtildi.

İnşaatın yapılması halinde deniz manzarasının binalar nedeniyle kapanacağını ifade eden bölge sakinleri, seçimler öncesinde konuya çözüm olunması maksadıyla MHP’nin Belediye Başkan adayı olan Okan Yanmaz’a başvurmuş, Yanmaz da seçilmesi halinde oraya inşaat yaptırmayacağına yönelik çalışmalar yürüteceğini vaat etmişti.

Seçimleri kazanan Yanmaz’ın seçimlerin ardından sözkonusu araziye yönelik olarak yaptığı ilk icraat ise bölgeye sandık kurdurup referandum yaptırmak yönünde olmuştu. 

10 Nisan’da başlayan halkoylamasında vatandaşlara mevcut araziye bina yapılmasından yana mı yoksa yeşil alan olarak kalmasından mı yana oldukları seçenekleri sunulmuştu. 

15 gün süreceği belirtilen referandum ise üzerinden 19 gün geçmesine rağmen hâl devam ederken, referanduma 2 bin 600 civarında katılım olduğu bilgisine ulaşıldı.

Selahattin Güçlü: ” Sorunun çözümü için uzlaşmaya açığız. Yeter ki samimi adım atılsın”

Bugün yapılan zemin temizleme çalışmasıyla kamuoyu tarafından gözlerin bir kez daha kendisine çevrildiği Garanti İnşaat Firmasının sahibi Selahattin Güçlü ise konuya uzlaşmacı bir çerçeveden baktığını söyledi.

Kendilerinin yasal bir hakkı üzerinden şova dönük işler yapılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Güçlü, Belediye yönetiminin kamulaştırma ile kendilerinden araziyi alıp yeşil alana çevirme imkanları olmasına rağmen, henüz bu konuda doğrudan ya da dolaylı bir adım atılmamış olmasını eleştirdi.

Güçlü ayrıca, bu konuda firma olarak ellerinden gelen her türlü kolaylığı sağlayacaklarını da ifade ederken, Akçakoca’ya çok sayıda sosyal proje desteği vermiş bir firma olarak bu konuda da esnek ve sonuna kadar uzlaşmacı bir tutum içinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Bu yaratılan havadan etkilenen ilçe halkının hakim kanaatine göre ortaya çıkan gerçeklik ise şu: Okan Yanmaz’ın başında bulunduğu Belediye yönetimi, havadan sudan işlerle uğraşmak yerine, bu meselenin çözümü için samimi adımlar atsa, o alana bina yapılmayacak.

Zira, karşı taraf olan Garanti İnşaat firmasının sahibi, zaten her türlü çözüme açık olduğunu beyan ediyor.   


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.