DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2076548-1,31%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

256 okunma

Dış basın Akçakoca Belediyesi’ni fena trolledi…

ABONE OL
26/08/2020 14:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de yayın yapan bir kaç internet sitesinde yayınlanan Akçakoca ile ilgili yalan habere Akçakocalılar tepki verirken, yalan haberi kaynak göstererek yerel medyaya haber yaptıran Akçakoca Belediyesi ise bu oyuna alet edildi.

Düzce merkezli birkaç sitede yapılan habere göre, sözde Akçakoca’da 1 Nolu sağlık ocağının yer aldığı bölgedeki evlere giden dolandırıcılar, vatandaşlardan 25 TL katamaran parası istediler.

Aslı astarı olmayan ve Akçakocalıları 25 lira için dolandırıcılık yapmak kadar basit bir suçla töhmet altında bırakmayı hedefleyen bu haberlere gözü kapalı kanan Akçkoca belediyesi ise konuyu etraflıca araştırıp teyit etmeden Akçakoca medyasını da bu oyuna alet ederek haber  yaptırdı.

Dolandırıcılık mağduru olarak habere konu edilen şahıslarla yaptığımız görüşmelerde bu haberin tamamen asılsız ve yalan olduğu ortaya çıktı.

Şahıslardan biri yaptığı açıklamada, kendilerine Belediye tarafından gönderilen su fatura bedelini yüksek gördükleri için acaba katamaran vergisi olarak 25 lira fark mı alındığını düşünüp yakınlarıyla paylaştıklarından, konunun Düzce basını tarafından istismar edilip Akçakoca’yı ve insanlarını lekelemek adına haber yapılmış olduğunu söyledi.

Haberin asılsız olduğunu, kimsenin gelip kendilerinden katamaran vergisi adı altında para talep etmediklerini belirten şahıslardan biri, yapılan haberin Akçakoca belediyesi tarafından soruşturulma gereği bile görülmeden yerel basın organlarına servis edilmesini de manidar bulduklarını söyledi.

Bu ve benzeri haberlerle özellikle kötü niyetli bazı dış medya organlarının Akçakoca üzerine haber yaparak ilçemizi ve ilçenin gözü tok halkının onurunu küçük düşürme girişimlerine karşı, Akçakoca belediye yönetiminin daha hassas davranarak, hemen konunun üstüne atlamak yerine, onu araştırıp teyit etikten sonra basına servis etmesi oldukça önemli. Belediyenin daha duyarlı davranması ve birkaç sözde dış basının oyununa gelmemesi için umarız bu son yanlışı olur.

Haber- yorum: Fatih Topal

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.