DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20840242,47%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

BU KREDİ, ÖDEME KOLAYLIĞI AÇISINDAN DÜNYA REKORU SAYILABİLİR
2359 okunma

BU KREDİ, ÖDEME KOLAYLIĞI AÇISINDAN DÜNYA REKORU SAYILABİLİR

ABONE OL
08/12/2022 17:52
BU KREDİ, ÖDEME KOLAYLIĞI AÇISINDAN DÜNYA REKORU SAYILABİLİR
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Akçakoca Belediyesinin meclise getirdiği Dünya Bankasından yaklaşık 240 milyon TL’lik kredi borçlanmasına bazı siyasi çevrelerce olumsuz eleştiriler de bulunulsa da, Belediye Meclisi’nin Aralık ayı oturumunda bir araya gelen siyasi parti yetkilileri borçlanmaya destek vereceklerini ima eden tavırlar sergilediler.

Önümüzdeki günlerde oylanmak üzere ara verilen borçlanma hususunda, belediyede temsil edilen siyasi partilerin meclis üyeleri ile belediye yönetimi bir araya gelerek etraflı bir sunum ile konuyu istişare edecekler.

Siyasi parti çevrelerinden edinilen bilgilere göre, birkaç gün içinde yeniden meclise gelecek olan borçlanma meselesinde, partilerin fire vermeden borçlanmaya destek olacakları kanaatine ulaşılırken, yapılacak olan oylama ile boorçlanma hakkının elde edileceği, zamanla hangi proje için ne kadar borçlanılacağı ya da hiç borca girilmemesi gibi seçeneklerin de masada yer alacağı bilgisine ulaşıldı.

Yüzde 1,4 gibi düşük faiz oranlarıyla borçlanılacak olan kredinin geri ödemesinin ise 5 yıl sonra başlayacağı ve ödemenin 25 yıla yayılacağı öğrenildi.

Türkiye’den çok sayıda belediye yönetiminin peşinde olduğu kredi borçlanmasında aslan payının Akçakoca’ya ayrıldığı öğrenilirken, Devletin ve İLBANK’ın garantörlüğünde sahip olunacak bu imkanın kaçırılması halinde, kredinin başka belediyelere kayacağı endişesi hakim.

Yaptığımız araştırmalarda, bu kredinin teminatı olan İLBANK Genel Müdürü Ertan Yetim, Dünya Bankası yetkilileriyle yaptığı imza töreni sonrası, “bu kredi, ödeme kolaylığı açısından bir dünya rekoru sayılabilir” dedi.

”BELEDİYELERE BÜYÜK ‘KARLILIK’ SAĞLAYACAK”

Ertan Yetim ayrıca, “Dünya Bankası ve İller Bankasının temsilcilerinin yoğun gayretleriyle, 3 ay gibi rekor sayılabilecek kısa bir sürede kredi anlaşmamız imza aşamasına gelmiştir. Bu durum her türlü takdirin üzerindedir. Bunun yanında, ülkemize sağlanan bu kredi, 5 yıl anapara geri ödemesiz toplam 30 yıl vadeli olması dolayısıyla belediyelerimize hem ödeme kolaylığı hem de karlılık açısından büyük imkanlar sağlayacak bir kredidir. Belediyelerimiz yatırım süresince geri ödeme yapmayacak, yatırım tamamlandıktan ve hizmet vermeye başlandıktan sonra ödemelerini 25 yıllık, çok uzun bir vadeye yayacak.” ifadesini kullandı.

Bu krediyi almak için birbirleriyle yarışan belediyelerin varlığına işaret edilirken, piyangodan Akçakoca’nın çıkması da bir mucize olarak değerlendirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.