DOLAR 32,5057 0.28%
EURO 34,5814 0.22%
ALTIN 2.494,250,46
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 2012311-3,50%
Düzce
25°

KAPALI

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Borçlanmayla İlgili Oylama Sonraki Haftaya Bırakıldı
4417 okunma

Borçlanmayla İlgili Oylama Sonraki Haftaya Bırakıldı

ABONE OL
05/12/2022 18:19
Borçlanmayla İlgili Oylama Sonraki Haftaya Bırakıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesinin Dünya Bankasından borç olarak alacağı krediye dönük yapılan meclis oturumunda, oylamanın gelecek haftaya bırakılması yönünde karar aldı.

Saat 16.00’da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen Aralık ayı oturumuna, siyasi partilerin ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri de katılarak gündemle ilgili fikirlerini paylaştılar.

Dünya Bankasından alınacak olan 12 milyon 500 bin Euroluk borçlanma kredisiyle ilgili olarak ilk konuşmayı belediye başkanı Okan Yanmaz yaptı. Yanmaz, oturumun alt kredi sözleşmesini kabul etmek anlamına geldiğini, belediyeye büyük kolaylıklar sağlayan bu kredinin yüzde 1.4 faiz oranı olduğunu söyleyerek oldukça cazip bir kredi olduğunu aktardı.

Başkan Yanmaz, bu oylama ile bulunmaz bir fırsat yakalanmış olunacağını söylerken, Akçakoca’da hayata geçecek onlarca proje için kullanılacak kredilerin belediyeye para olarak gelmeyeceğini, her bir projenin ihale edilmesinden sonra, paranın yüklenici firmaların hesabına doğrudan Dünya Bankası üzerinden aktarılacağını sözlerine ekledi.

Bu oylama ile Akçakoca olarak diğer belediyelerin sahip olmak için can attıkları bir avantajı yakalayacaklarını ileri süren başkan Yanmaz, tek tek projelere sıra gelindiğinde, Belediye Meclisi olarak yapacakları değerlendirmelerle, istedikleri projelere onay verebileceklerini ya da vazgeçebileceklerini söyledi.

Başkan Yanmaz’ın konuşmasının ardından Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu, CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz ve İYİ Parti ilçe başkanı Behçet Alkan Lokum, borçlanma konusunda yaklaşımlarını ifade ettiler.

Muhalefet kanadının başkanları Abanoz ve Lokum, borçlanma rakamlarının büyüklüğü, tüm belediye mülklerinin ipotek edilmesi ve belediyenin özkaynaklarının yetersizliği üzerine çekincelerini aktarırken, belediye başkanı Okan Yanmaz, projelerin çoğunun kendini amorti etme ve gelir getirme gibi olanaklarının olduğunu söyledi.

Toplantıya katılan MHP ilçe başkanı İsmail Pazvant da Yanmaz’a destek veren bir konuşma yaparak, meclis üyelerinin siyaset üstü davranmalarını ve vicdanlarıyla hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Tartışmaların uzaması nedeniyle belediye başkanı Yanmaz toplantıya ara verdi. 10 dakikalık ara sonrasında yeniden gündem değerlendirilirken, Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu, acele etmemek ve etraflıca bilgilenmek adına oturumun bir hafta sonraya ertelenmesi yönünde öneri verdi.

Belediye başkanı Yanmaz’ın bu öneriyi meclis üyelerinin oylarına sunmasıyla borçlanma ile ilgili gündem, üyelerin oy birliğiyle Aralık ayı içinde başka bir güne ertelendi.

Konuşmaların ortaya çıkardığı sonucu değerlendiren bazı meclis üyeleri, bir hafta 10 gün içinde yeniden yapılacak toplantıda, borçlanmayla ilgili gündemin meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun oylarıyla geçeceğine inandıklarını söylediler.

İşte bugünkü meclis oturumunun videosu: 

https://www.facebook.com/100071434490702/videos/694210135485759

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.