DOLAR 32,6019 0.38%
EURO 34,7817 0.1%
ALTIN 2.496,360,50
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20574754,00%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

331 okunma

BELEDİYENİN CANKURTARAN BİRİMİNDEN GURUR VERİCİ HİZMETLER

ABONE OL
28/08/2018 19:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi İtfaiye Hizmetleri Müdürü Ali Uzunoğlu ile kendi bünyelerinde oluşturulan cankurtaran biriminin çalışmalarına yönelik bir röportaj yaptık. 

Müdür Uzunoğlu ve cankurtarma personeli ile birlikte Akçakoca plajlarına zodyak bot ile bir deniz yolculuğu gerçekleştirdik. 

Bölge il ve ilçelerinde ölümlü boğulma vakalarının yaşanmasına rağmen, deneyimli personel ve iyi koordinasyon neticesinde Akçakoca plajlarında ölümle sonuçlanan bir boğulma hadisesinin yaşanmamış olmasının verdiği gururla, her konuda sorulan sorularımıza müdür beyden içtenlikli yanıtla aldık. 

İşte Müdür Uzunoğlu ile yapılan röportajımızdan satırbaşları…

Bu sezon 310 boğulma vakasına müdahale ettik

Haziran ayında başladığımız cankurtaranlık hizmetlerine 12 personelle devam ediyoruz. Bu personelimizin sertifikaları ve gümüş bröveleri var.

Bu sezon Akçakoca’da bugüne kadar yaklaşık 310 boğulma vakası meydana geldi. Çok şükür şu ana kadar hiçbir vatandaşımızı kaybetmedik. Arkadaşlarımızın tecrübesiyle de inşallah bu sezonu kayıpsız olarak bitirmeyi düşünüyoruz.

12 personel, 6 jet ski, bir zodyak bota sahibiz

Bunun yanı sıra kendimize ait 5 adet, bir tane de kiralık jet ski ile bir adet Zodiac botumuzla plajlarda cankurtaran hizmeti vermekteyiz.

Geçtiğimiz yıllarda bu seneye oranla daha fazla boğulma vakası yaşamaktaydı. Fakat bu sene arkadaşlarımız daha da profesyoneller. Boğulma vakalarına daha erken müdahale ettikleri için bu sayı azaldı.

Herhangi bir tehlike anında 112 aranmalı

Bir boğulma vakası yaşandığında vatandaşlarımız hangi plajda hisseler o plajda bulunan cankurtaranlarımızın isim ve telefon numaraları mevcut. Ama bunun yanı sıra vatandaşlarımız en kısa yoldan 112’yi arayabilirler. 112 ekipleri, en kısa yoldan bu arkadaşlarımıza ve İtfaiye Müdürlüğü’ne ulaşıyor, Müdürlüğümüz de bu arkadaşlarımıza anında dönüş yapabiliyor.

Kurumlar arasında koordinasyon üst seviyede

Valilik makamı, Kaymakamlık, AFAD, Düzce Belediyesi, Sahil Güvenlik ve Akçakoca Belediyesi olarak koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Zaten başarımızın altında yatan neden de bu koordinasyon ve yardımlaşma. Bu anında sağlandığı için çok daha rahat hareket edebiliyoruz.

Çuhallı Plajında görevli 3 cankurtaran hizmeti veren personelimiz var. Bunun yanında Akevler bölgesinde bulunan 2. Mavi Bayraklı plajımızda 2 personelimiz ve jet skimiz var. Kale plajında cankurtaranımız ve jet skimiz var. Bunun yanı sıra Karaburun, Paşalar, Melenağzı, Edilli hattında 2 jetskiye sahip 4 personelle hizmet veriyoruz. Toplam sayısı 12 olan personelimiz sabahın erken saatlerinden başladıkları çalışmalarına 10 saat devam ediyorlar. Bu sene için sayımızın biraz az olduğunu gördük, seneye personel sayımızı da arttıracağız.

En tehlikeli plajlarımız Edilli – Melenağzı hattında yer alanlar

Akçakoca’nın toplam sahil uzunluğu 30-35 km. iken kullanılan plajlarımızın uzunluğu ise 25 km. civarında. Edilli – Karaburun mevkii turistik açıdan doluluğun yüksek olduğu yerlerdir fakat barındırdığı tehlike açısından da oldukça yüksek olan bir bölgemizdir. Çünkü Karaburun plajı, Edilli plajı ve Kalkın Plajında çeken akıntı hadisesi yüksek oranda var.

Orada çalışan arkadaşlarımızın yüksek tecrübesiyle de bugüne kadar meydana gelen boğulma vakalarına anında müdahale edildi. Herhangi bir ölüm durumu ile karşılaşmadık, bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

Bölgenin en güvenlikli sahilleri Akçakoca’da  

Akçakoca sahilleri her şeyden önce daha güvenlikli. Çünkü her şeyden önce cankurtaranlarımız kendi alanlarında iyi derecede uzmanlaştılar ve İşlerini profesyonelce yapmaktalar.

Hemen hemen her sene aynı kişiler bu hizmeti veriyor. Aynı personelimiz çok iyi bildikleri bölgede tekrar tekrar bu işi yaptıkları için heyecanlarını da üzerlerinden atmış bulunmaktalar. Acemilikleri kalmadı, denizin dalgasından korkan bir personelimiz yok. Aksine her tür durumda ne yapacağını bilen personellerimiz mevcut. arkadaşlarımız alet ve ekipman desteği ile her türlü müdahaleyi anında yapabilecek nitelikteler.

En önemli destekçimiz halkımız… Bir kez daha teşekkür ederiz

Bunların yanı sıra en önemli destekçimiz olan yerel halkımızı da unutmamamız lazım. Halkımız yüzmeyi bildiği için gelen misafirlerimiz herhangi bir boğulma sıkıntısı yaşadıklarında halkımız da bizimle beraber olaya müdahale ediyor. Onların sayesinde insanlarımız büyük ölçüde boğulmaktan kurtuluyor. Halkımıza da bir kez daha teşekkür ediyoruz.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.