DOLAR 32,3336 0.04%
EURO 34,9229 -0.49%
ALTIN 2.311,151,49
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22856412,93%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

423 okunma

Belediye Akçakoca Düzce Arasında Yolcu Taşıma İhalesi Açacak

ABONE OL
04/08/2017 16:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Meclisinin Ağustos ayı ikinci oturumu yapıldı. Oturumda yer alan gündem maddelerinden biri de Akçakoca Belediyesi tarafından Düzce – Akçakoca arasında Denetimli halk otobüsleri aracılığıyla yolcu taşımacılığı ihalesi yapılması için meclis kararı alınması konusuydu.

Gündem üzerine karşılıklı görüşler ifade edilirken, tartışmalar hararetli geçti. Akçakoca Düzce arasında kalitenin artırılması ve yolcuların daha iyi hizmet alarak taşınmasına yönelik, 10 yıl süreli olarak, 40 araçlık yolcu taşımacılığı yönünde yönetmelik oluşturulması için öneri getirildi.

Konu ile ilgili olarak meclis üyelerine bilgilendirmede bulunan Zabıta Müdürü İsa Mat hazırlanacak yönetmelik için meclisten yetki istedi.
Söz alan bazı meclis üyeleri ise yönetmelikten önce işleyişin nasıl olacağı, ihaleye kimlerin girebileceği konusunda net açıklamaların yapılmasını istediler.

Muhalefet partili meclis üyeleri, özellikle bugün çalışan ve bu işten ekmek yiyen Akçakoca esnafının korunması için ne gibi önlemler alındığını sorguladılar.

Bağımsız meclis üyesi Turgay Çakmak konunun Akçakoca için yıllardır sorun olarak ortada durduğunu, şu anda bir uyum yaşanıyorken buna müdahil olmanın yeni sıkıntılar getirebileceğini belirtirken, MHP Üyesi Yüksel Yılmaz önce yönetmeliğin hazırlanması gerektiğini, kendilerinin incelemesinden sonra yetki istenmesinin daha doğru olacağını ifade ederken, bilmeden neye yetki verileceğini anlamadıklarını söyledi.

Bu Durum üzerine belediye Başkan Yardımcısı Ali Direk Meclis üyelerine açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada önce bir yönetmelik hazırlanacağını, bu yönetmelikle çalışanların kılıf kıyafetten araçların kameralarından teknik donanımına, güzergâhların tayin edilmesi ve ulaşım saatlerinin revize edilmesine kadar birçok sorunun bu yönetmelikle düzeleceğini söyledi.

Düzce’den Akçakoca’ya gece 11’e kadar gidiş ve dönüşleri sağlayacak bir yönetmelikle vatandaşın ilçeye daha rahat erişmelerinin sağlanacağını söyledi.

Tartışmalar önce yönetmeliğin hazırlanması mı yoksa önce yetkinin verilmesi mi ekseninde bir çözüme kavuşmazken, oylamaya geçildi.

CHP’li iki meclis üyesinin katılmadığı oturumda, yapılan oylama sonucunda Bağımsız üye Turgay Çakmak ve 4 MHP’li meclis üyesinin ret oyuna karşılık Ak partililerin evet oylarıyla Meclis’e yetki verilmiş oldu.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.