DOLAR 32,5739 0.07%
EURO 35,0319 0.45%
ALTIN 2.424,310,06
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095478-4,02%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

407 okunma

BAŞKANLAR AÇIKLADI: BİLGİ KARGAŞASI YAŞANMASIN

ABONE OL
01/08/2018 21:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yemenici ve Pazvant: Bir bilgi kargaşası var

Akçakoca Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısına başkanlık yapması gereken Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici izinde olması nedeniyle oturma başkanlık yapamazken, Meclis gündemlerinden biri olan mahmuzlarla ilgili gerçekleşen bilgi karmaşasına açıklık getiren bir açıklama yaptı.

Başkan Cüneyt Yemenici’nin yanı sıra, mahmuzlar projesini dönemin Kaymakamı Aykut Pekmez ile birlikte başlatan ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant da mahmuzlar konusunda sorularımızı yanıtladı.

”Başlangıçta 9 tane yapılacak ama devamı gelecek”

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, toplamda 9 adet mahmuz yapılacağını ve 1. Etap projesi tamamlandıktan sonra diğer etaplar kapsamında başka bölgelere mahmuz yapılması için çalışmanın devam edeceğini söyledi.

Başkan Yemenici, mahmuzlar ile ilgili Akçakoca kıyılarında 174 noktada çalışma yapıldığını, çalışmalar sonunda en acil olarak da 30 tane bölgenin belirlendiğini ifade etti.

”Acil olan yerlere öncelik verildi”

İlk etapta mahmuzların yapılacağı noktaların aciliyet taşıyan plajlar olarak tespit edildiğini belirten Yemenici, plaj olarak daha iyi durumda olan Çuhallı Plajından ise binalara bile tesir etmeye başlayan Çınar plajının daha acil olması nedeniyle ilk etapta o bölgeye ağırlık verildiğini ifade etti.

1. Etap çalışmaları için bakanlıktan ayrılan ödeneğin 15 milyon lira tutarında olduğunu belirten Yemenici, mahmuzlardan birinin yapımını özellikle OSB bölgesine yakın olan Döngelli kıyısına kaydırmak istediklerini belirtti.

”Kadınlar Plajı mahmuzundan vazgeçip Çuhallı’ya kaydırabiliriz”

Mevcut proje ile ilgili ilk etapta bir değişiklik taleplerinin olabileceğini de belirten Yemenici, Kadınlar Plajı açıklarında yapılacak olan mahmuzun Çuhallı yönüne doğru kaydırılabileceğini de sözlerine ekledi.

Yemenici ayrıca bu ayrılan ödeneğin ilk etap çalışması dahilinde bu yıl için ayrılan ödenek olduğunu, bu ödeneğin giderek genişleyeceğini ve mahmuzların yapım ihalesinin de en kısa süre içinde yapılacağını söyledi.

”İş artırımı ile sayısını birkaç tane artırabiliriz”

Son olarak Başkan Yemenici bu işlerde iş artırımının yapılabileceğini, bu anlamda iş yapılmaya başlandıktan sonra bile birkaç tane daha mahmuzun ilave edilebileceğini, böyle bir imkanın da ellerinde olduğunu sözlerine ekledi.

ATSO Başkanı Pazvant: Projenin kendisi  zaten Kadınlar Plajı – Kayabaşı arasını kapıyor

Akçakoca kıyılarına yapılacak olan 9 adet mahmuz ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant da bu projeyi ilk başlattıkları zaman Çınar sahillerinin bitmenin eşiğinde olduğunu dikkate aldıklarını, dolayısıyla o bölgeyi düşünerek başlattıklarını söyledi.

Ardından kadınlar plajındaki kayaların kopmakta olduğunun tespit edildiğini belirten Pazvant, projeyi zamanla diğer bölgelere doğru genişlettiklerini söyledi.

Acil olarak Kadınlar Plajı ve Çınar plajı tespit edildi

Yapılan etüt çalışmaları sonucunda 30 civarında bölgenin uygunluk aldığını kaydeden Başkan Pazvant, bu 30 bölge içerisinde en acil plaj olarak kurtarılması gereken yerler, Kadınlar plajı ve Çınar plajı olarak ortaya çıktı.

Başkan Pazvant projenin tamamının kadınlar plajı ile Kayabaşı arası bölgeyi kapsadığını, bu çalışmaların da iki etap halinde tamamlanacağını belirtirken, daha sonrasında ihtiyaç halinde diğer plajlarımıza da mahmuzların yapılması için çalışmalar yapılabileceğini, bunun önünde bir engellerinin olmadığını ifade etti.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.