DOLAR 32,3617 0.13%
EURO 34,9782 -0.31%
ALTIN 2.324,180,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22818871,33%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

292 okunma

Başkan Yemenici’den ”Rol Model” Olmasını İstediler

ABONE OL
06/12/2017 16:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca DOHAYCAN (Doğa, hayvan, İnsan; Hepsi Can) derneği yönetimi, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’den taleplerini sıralayan bir basın metni hazırladı.

Basın mensuplarıyla paylaşılan metnin tam hali şu şekilde:

DOHAYCAN DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI…. 

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN CÜNEYT YEMENİCİ VE İŞ DÜNYASINA SESLENİYORUZ

Şehrimizin kamu yöneticilerinden iş dünyasına kadar vicdan sahibi herkesi, sokaklarda başı boş dolaşan kedilere ve köpeklere sahip çıkarak onlara sıcak bir yuva sağlanması için çalışmalar yapmaya davet ediyoruz.

Şehrimizin sokak hayvanlarının, sokaklarda, açlığa, ölüme, trafik ve vahşi insan terörüne karşı korunması için; Vatandaşların, sahipsiz, kimsesiz hayvanları sahiplenmesi teşvik edilmelidir.

Bu teşviklerin hayata geçmesi olumlu örneklerle mümkün olduğundan, öncelikle Belediye Başkanımız Cüneyt Yemenici’nin barınaktan bir köpek sahiplenerek, tüm Akçakoca Halkına örnek olmasını diliyoruz.

Şehrimizin Köpeklerinin sayısı abartıldığı kadar çok değildir. Sokaklarda yaşamak zorunda olan köpeklerin sayısı,  30 bine ulaşan Akçakoca Nüfusuna oranı %1 bile değildir. Yani şehrimizde 500 adet başıboş köpek olsa yüz kişiye 1 köpek bile düşmemektedir.

Dohaycan Derneği olarak, barınakta ve sokaklarda yaşamak zorunda kalan canlar için mücadele ediyoruz. Aktif olarak çalışan üye sayımızın azlığına rağmen, Belediyemize destek olmaya çalışıyoruz. Daha çok gönüllünün aktif desteklerini bekliyoruz. Düzce Orman Su İşleri Müdürlüğü’nün kulübe desteğiyle başlattığımız “ Barınaktan bir can alana bir kulübe” kampanyamızı kulübe sayısı az olduğu için sona erdirmek zorunda kaldık. Oysa bu kampanyanın sahiplenmelerle desteklenmesi ve tüm yıla yayılması gerekiyor.

Kampanyanın desteklenmesi ve kamuoyu tarafından rağbet görmesi için, öncelikle Belediye Başkanımız ve yardımcılarının rol model olarak sokak hayvanı sahiplenmesini çok önemsiyoruz. Böyle bir destek, sadece Akçakoca’ya değil, tüm Türkiye’ye örnek olacaktır.  Sokaklarımızda yaşamak zorunda kalan, bizim desteğimiz olmadan yaşayamayan kedi ve köpekleri sahiplenerek, sokaklarda mağdur olmalarını önleyebilir, kısırlaştırarak sürüler oluşmasını engelleyebiliriz.

Akçakoca’da daha modern bir Rehabilitasyon Merkezi kurarak, tedavilerini ve aşılarını yaptırabilir, tehlikeli olanları rehabilite edebiliriz. Şikayet etmek yerine, onların da canlarının acıdığını, üşüyüp acıktıklarını bilerek, insanca yaklaşabiliriz. Korkularımızla baş etme yöntemlerini öğrenebiliriz. Bizler, bu konuda elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.

Son günlerde; Dişi köpeklerin kızana girmesi nedeniyle, oluşan sürülerden şikayet edilmesinin nedeni, sürünün içindeki dişiyi, zarar vermeden yakalayabilecek eğitilmiş eleman olmamasından kaynaklanmaktadır.  En kolay yakalama şekli olarak görülen iğneli yöntem, ekip yetersiz olduğu için hayvanlara zarar verecek sonuçlar yaratmaktadır. İğne isabet eden hayvan can havliyle kaçıp bir yere sığınmakta, sığındığı yerden yetersiz eleman olmaması nedeniyle- bizler de destek verdiğimiz halde- hayvanı bulamamaktayız. Oysa donanımlı bir ekip file ile bile hayvanları yakalayabilir. Bu eksikliğin giderilmesi için kapsamlı bir eğitim verilmesini öneriyoruz. Hayvanlara zarar vermeden önlem alması gereken Belediyemizdir. Yani, bir deyişle; ” Köpek, köpekliğini yapacak, insan insanlığını…”

Peki insanca yaklaşıyor muyuz?

Ne zaman basında “köpekler korku saçıyor” benzeri haberler köpürtülse, hayvanlar toplu olarak gizlice ya katlediliyor, ya da ormanlık alanlarda açlığa mahkum ediliyor. Bu vesile ile köpeklerden korktuğu için kaçarken kafasını çarpan çocuğumuza GEÇMİŞ OLSUN dileklerimizi iletirken, bu olayı KÖPEKLER SALDIRMIŞ GİBİ  başlık atarak haber yapan basını  da KINIYORUZ.

İş dünyasının sokak hayvanlarına yönelik desteklerini maalesef çok az görüyoruz. Bu destekleri veren iş dünyasını kamuoyu ile 2018 de gerçekleştireceğimiz Genel Kurulumuz’da paylaşmayı ve onlara kamuoyu önünde teşekkür etmeyi düşünüyoruz.

Sayın Başkan Cüneyt Yemenici’ye basın aracalığıyla seslenmek istiyoruz:

Sokaklarda ve koşullarını bir türlü iyileştiremediğimiz barınağımızda yaşamaya çalışan canlarımızı YUVA SAHİBİ yapmak için öncülük eder misiniz?

HAYDİ BAŞKAN, HAYDİ AKÇAKOCA, BİR CAN DA SEN KURTAR, ONLARDAN BİRİNE YUVA VER

                                                                                                       Dohaycan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

                                                                                                                                       Derya Çolpan


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.