DOLAR 32,3792 0.18%
EURO 35,0812 -0.02%
ALTIN 2.325,390,27
BIST 9.118,390,42%
BITCOIN 2270636-0,66%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

BAŞKAN YANMAZ KREDİ BORÇLANMASIYLA İLGİLİ STK TEMSİLCİLERİNE SUNUM YAPTI
3554 okunma

BAŞKAN YANMAZ KREDİ BORÇLANMASIYLA İLGİLİ STK TEMSİLCİLERİNE SUNUM YAPTI

ABONE OL
09/12/2022 12:25
BAŞKAN YANMAZ KREDİ BORÇLANMASIYLA İLGİLİ STK TEMSİLCİLERİNE SUNUM YAPTI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin videosunu izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız…
https://www.facebook.com/100074178772605/videos/881159253056367

…………………

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, belediyenin Dünya Bankasından alacağı kredinin borçlanmasıyla ilgili olarak ilçenin STK temsilcilerine ve muhtarlara bir sunum yaptı.

Beraberinde Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu ve MHP ilçe başkanı İsmail Pazvant ile Abant Kahvecisi’ne gelen Yanmaz, katılımcılarla birlikte kahvaltı yaptı.

Birlikte yapılan kahvaltı sonrasında, yaklaşık 150 katılımcıya slayt eşliğinde açıklamalar yapan başkan Yanmaz, oldukça cazip olan bu kredi borçlanmasıyla 30 seneye yayılan bir ödeme kolaylığı sağlanırken, alınacak kredilerle Akçakoca’nın ihtiyacı olan tüm projelerin hayata geçirileceğini söyledi.

”Atık su arıtma tesisi kendisini amorti edecek”

Dünyada ilk defa en düşük faizle alınan bir kredi olanağına sahip olduklarını belirten başkan Yanmaz, ilk olarak 40 yıl öncesinden yapılan ve bugün temel işlevlerini yerine getiremeyen atık su arıtma tesisi yerine son sistem bir arıtma tesisi yapılacağını söyledi.

Arıtma tesisinin yılda 10 milyon lira civarında elektrik faturası çıkardığını kaydeden Yanmaz, biriken çamurların da tahliye giderinin yılda 1 milyon lira fatura oluşturduğunu söyleyerek, ”5 yıl ödemesiz bu kredi 5 yıl sonunda kendisini amorti edecek” dedi.

”918 belediye içerisinde Akçakoca 18’inci oldu”

Akçakoca Belediyesinin faydalanmayı düşündüğü kredi borçlanması için diğer tüm belediyelerin adeta sırada beklediklerini kaydeden Yanmaz, Akçakoca’nın bu fırsatı tepmesi halinde almak için can atan belediyelerin varlığından söz etti.

Yanmaz, ”Bu kredileri almak için mürecaat eden 918 belediye var. Bizim 3 yıldır yürüttüğümüz ciddi çaılışmalar sonucunda Akçakoca Belediyesi 18’inci sırada yer aldı” dedi.

”Borcun Euro bazlı olması hiç bir şeyi değiştirmez”

Alınacak kredinin Euro bazlı olmasının hiç bir şeyi değiştirmeyeceğini belirten Yanmaz, ”Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yüksek faizlerle borç almaz. Alınan borç ile elektriğe ödenen maliyetleri hesapladığınızda borcun Euro olmasının bir önemi kalmıyor” şeklinde konuştu.

”Bu imkanı kaçırmamak lazım”

Borcun alınmayarak yatırımların yapılmaması durumunda çok sayıda elzem olan projenin hayata geçirilemeyeceğini de sözlerine ekleyen Yanmaz, bu durumdan turizmin ve esnafların olumsuz etkileneceğini söyledi. Pis su içinde denize girilme ihtimalinin olacağından söz eden Yanmaz, mavi bayraklı plajların bayraklarının da geriye gidebileceğini söyledi.

”İtfaiye araçlarımızın tamamı bitik”

Yeni itfaiye binası için Yukarı mahallede 4 buçuk dönümlük arazi tahsis ettiklerini belirten Yanmaz, yeni itfaiye binasının ve içinin de yenilenme imkanının oluşacağını söyledi.

 ”Atık su arıtma terfi pompalarının yenilenmesi mümkün olacak”

Atık su arıtma tesilerindeki terfi pompalarının ömrünü tamamladığını belirten Yanmaz, geçtiğimiz günlerde değiştirilen bir pompanın 380 bin lira tuttuğunu, bu tür harcamaların gerçekleşebilmesi için ya da sistemin tamamıyla yenilenebilmesi için kredi borçlamasına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

”Kapalı pazar yerinin yenilenmesi artık kaçınılmaz”

Akçakoca kapalı pazar yerinin 35 yıl önce yapılan ve Türkiye’nin ilk kapalı pazar yeri olması nedeniyle önemli olan bir proje olduğunu belirten Yanmaz, bu pazar yerinin çatısının güneş enerji sistemiyle donatılarak enerji üretileceğini söyledi.

9.600 merte kare kapalı alanı olan pazar yerinin tamamıyla yenilenmesi ve üstünden de enerji üretilmesi konusunda örnek bir proje hazırladıklarını ifade eden Yanmaz, ‘1.600 kw. santrali olacak santral aracılığıyla yılda 7 milyon 800 bin lira gelir elde edileceğini söyledi.

Elde edilecek enerji gelirleriyle 8 adet elektrikli otobüs alımının giderlerinin karşılanacağını belirten Yanmaz, bu elektrikli otobüsler aracılığıyla ayda 250- 300 bin lira tutan mazot giderlerinin belediye kasasında kalacağını söyledi.

”Bu oylama borçlanma oylaması olmayacak” 

Önümüzdeki hafta başında meclis toplantısında kredi borçlanmasının oylanacağını belirten Yanmaz, bu oylamanın doğrudan borçlanma oylaması olmayacağını, sadece alt kredi sözleşmesinin oylaması olacağını, daha sonra tek tek projeler ele alınarak istenen projenin hayata geçirilip istenen projenin rafa kaldırılabileceğini söyledi.

”Akçakoca için hepimiz evet diyelim”

Belediye Başkanı Okan Yanmaz, bu çalışmanın İller Bankası, siyasi parti il başkanları, Cumhurbaşkanlığına bağlı 4 strateji biriminin katkılarıyla olgunlaştığını ve Cumhurbaşkanının onayıyla hayata geçtiğini söyleyerek, bu imkanların Akçakoca’ya gelmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Tertemiz Akçakoca için, dört dörtlük hizmet veren Akçakoca Belediyesi’nin daha iyi bir hizmet verebilmesi için bu çalışmaya katkı veren sağduyulu Akçakocalılara teşekkürlerini ileten Yanmaz, A partisi B partisi demeden el birliğiyle bu tesislerin karşısına geçerek, ‘ben de bu olaya katkı verdim’ demenin gururunu yaşamanın önemine vurgu yaptı.

Başkan Yanmaz, diğer projeleri de tek tek anlattığı sunumunu, katılımcılara teşekkür sözleriyle sonlandırıken, Yanmaz’ın konuşmaları davetliler tarafından alkış aldı.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.