DOLAR 32,5907 0.23%
EURO 34,8236 0.44%
ALTIN 2.413,19-0,79
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21543950,60%
Düzce
27°

KAPALI

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

BAŞKAN YANMAZ İSTİFA RESTİNE KARŞI HANGİ ALTERNATİFİ HAYATA GEÇİRECEK
4639 okunma

BAŞKAN YANMAZ İSTİFA RESTİNE KARŞI HANGİ ALTERNATİFİ HAYATA GEÇİRECEK

ABONE OL
16/03/2022 10:41
BAŞKAN YANMAZ İSTİFA RESTİNE KARŞI HANGİ ALTERNATİFİ HAYATA GEÇİRECEK
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Meclisi üyesi MHP’li Sinan Akın’ın partisinden istifa etmesi beklenen bir gelişme olmakla birlikte, belediye başkanı Okan Yanmaz’ın da bu tür sürprizlere karşı hazırlıklı olduğu biliniyordu.

Sinan Akın’ın MHP’den istifa edip belediye meclis üyeliğinden istifa etmemesi Okan Yanmaz’a karşı el yükseltme olarak okunabilir. Bu saatten sonra bağımsız belediye meclis üyesi olarak meclis oturumlarına katılıp oy kullanacak olan Sinan Akın, bu hamlesiyle kendisinin daha kıymetli bir pozisyona sahip olduğunu ilan etmiş oldu.

Sinan Akın’ın istifasıyla MHP grubunun Meclis’teki oy çoğunluğu da kaybedilmiş oldu. 15 üyeli Akçakoca belediye meclisinde mevcut durumda 5 Ak Partili, 2 CHP’li ve 1’i de İYİ Partili olmak üzere 8 muhalefet meclis üyesine karşılık MHP’nin meclisteki temsiliyeti 5’te kaldı. Okan Yanmaz’ın oyuyla ise en fazla 7 oy olabiliyor. Bu durumda alınacak kararların oylamasında oylarına en çok ihtiyaç duyulacak isimler, geçtiğimiz yıl MHP’den istifa eden bağımsız üye Kadem Direk ve dün itibariyle MHP’den istifa ederek ‘bağımsız’ kalan Sinan Akın oldu.

2 bağımsız meclis üyesinin oyları bu saatten sonra reşat altın değerinde oldu. Dolayısıyla Meclis’ten bir karar geçmeden önce bağımsız meclis üyelerinin ikna edilmeleri ya da ‘taraf’ haline getirmeleri önem arz ediyor.

Tüm bu denklemin dışında Okan Yanmaz’ın elinde bir başka altın değerinde seçenek daha var. O da şu; Cumhur İttifakı’nın parçası olan AK Partili meclis üyeleriyle bugüne kadar kurduğu yakın ilişkiyi bundan sonra ‘ortaklık’ statüsüyle sürdürmek.

Okan Yanmaz’ın aldığı kararları Ak Partilil meclis üyeleriyle zaman zaman istişare etmesi, Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ve İl Başkanı Mustafa Keskin’le kurduğu yakın ilişki, Düzce milletvekilleri ile birlikte Ankara düzleminde bir çok projeyi Akçakoca’ya kazandırması, Cumhur İttifakı’na verdiği önemi gözler önüne sererken, aynı zamanda bu ittifakın Akçakoca belediye meclisinde de ete kemiğe büreneceğini gösteriyor.

Başkan Yanmaz’ın önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı’nın ortak başkan adayı gösterileceğine olan inancını yakın çevresiyle paylaşmasına bakıldığında, Yanmaz’ın bundan sonra mecliste alınacak kararlardaki en büyük destekçisinin Ak Partili meclis üyeleri olacağını kestirmek zor değil.

Görünen o ki Yanmaz, bu istifaların ve ardından beklenen birkaç istifanın kendi elini zayıflatmasına müsaade etmemek için Ak Parti grubuyla daha organik bir ilişki kurma yolunu seçecek. Bu yakınlık hem istifa sürprizleriyle kendisini yıpratacak olası girişimleri ortadan kaldıracak, hem de bu saaten sonra Akçakoca’da alınacak her türlü belediye kararının Cumhur İttifakı paydaşları eliyle alınmasına yol açacak.

Okan Yanmaz’ın müstafi meclis üyelerinin peşinde koşmayacağı, kendisini yarı yolda bırakanlara prim vermek yerine ittifak ortağıyla yol yürümek isteyeceği kendisini tanıyanların bildiği bir özelliğidir.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.