DOLAR 32,3823 0.17%
EURO 34,9849 -0.27%
ALTIN 2.324,910,25
BIST 9.090,110,11%
BITCOIN 2267013-0,70%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

387 okunma

Balık Fiyatlarına SOĞUK Etkisi… Fiyatlar Zamlandı

ABONE OL
05/12/2017 14:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Karadeniz’in en önemli balıkçı limanı Akçakoca’da soğuk havanın etkisiyle birlikte balık fiyatları yükselişe geçti.

Dün geceden itibaren etkili olan ve yer yer 50 kilometrenin üzerinde seyreden fırtına ile birlikte balıkçılar Karadeniz’e açılamadı. Balıkçılar denize açılamayınca fiyatlar da tezgaha yansıdı.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, gazetemize yaptığı açıklamada, soğuk havanın balık fiyatlarını yükselttiğini söyledi.

Tezgahlarda ortalama 5 ila 10 lira seviyesinde fiyat artışı yaşandığını kaydeden Karakaş, şöyle konuştu:

“Dün gece başlayan şiddetli fırtına ve soğuk hava nedeniyle balıkçılar denize açılamadı. Bununla birlikte hemen balık fiyatları artışa geçti. Hava sıcaklıkları artana kadar bu şekilde devam edecektir. Barbun ve mezgite anında 5 lira gibi bir zam geldi. 2 Aralık’tan itibaren donmuş hamsi tezgahlarda yerini almaya başladı. İstavritte uzun süre dayanıklı olduğu için 3-4 gün tezgahlarda yerini alacaktır. Havalar açıldığında, barbun,mezgit, zargan gibi balıklarda daha çok avcılık yapılacaktır.”

Karakaş, sıcaklıkların artması ile birlikte balık fiyatlarında düşüş olacağını beklediklerini aktararak,

“Soğuk hava ve fırtına etkisini kaybettikten sonra balıkçılarımız tekrardan denize açılacaktır. Ancak hamsinin bu saatten sonra olmayacağını düşünüyorum. Bu aylarda balıkların tüketilmesi gereken aylardır. Soğuk hava ile birlikte balıklar yağlandığı için tüketilmesi gereken zamandır. Şu anda en iyi olduğu ve lezzetli olduğu aylardan birisidir. Ancak bu saatten sonra çok bir avcılık olmayacaktır. Ama fiyatlarında çok da dibe vuracağını düşünmüyorum. Normal ölçüde devam edecektir.”

Tezgahlarda hamsinin kilosu 15 lira, mezgit 25, istavrit 13, barbun 25 liradan işlem görürken levrek ve çupranın tanesi ise 12 liradan satışa sunuluyor.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.