DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20826520,56%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

373 okunma

AVRUPALI GENÇLER AKÇAKOCA’YA HAYRAN KALDI

ABONE OL
12/04/2018 16:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği Erasmus Plus Kapsamında  52 Avrupalı Genç Tarihi ve Kültürel Varlıkları Geleneklerimizi Tanımak  Amacıyla Akçakoca’ya Geldi.

Koordinatörlüğünü Türkiye’nin Yaptığı, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, İspanya, Makedonya , İngiltere, Litvanya ve  Romanya’dan üniversiteli gençler katıldığı projeden amaç gençlere tarihi ve kültürel mirasın korunması gelecek nesillere aktarılması konusunda beceri ve yeterliliklerini artırmak olduğunu belirten proje sahibi Züleyha Kartal Önemli, “Düzce İli Tarihi ve Kültürel mirasları tanımak için İlimize gelen gençlerle projemiz içinde yer alan etkinlikleri sırasıyla gerçekleştiriyoruz. Konuralp yöresini üç gündür taradık. Bugün Akçakoca‘nın tarihi ve kültürel miraslarını doğal güzelliklerini izliyoruz“ dedi.

Guruba  Akçakoca ziyaretinde rehberlik yapan Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Oğuzhan Yemenici Akçakoca Misafirperverliğini gösterdiklerini belirterek,  “Atilla Güldiken ve Muhtarımız Mehmet Karabıyık ile ev sahibi olarak konuklarımızı yalnız bırakmadık . Gezilmesi görülmesi gereken yerlere getiriyoruz. Tarihi mahalle pazarında  geleneksel kültürü ve yemeklerimizi tanıttık ve öğlen yemeği  ikram ettik“ dedi.

Gurubun İspanyol ekibinden  Esisa Proje kapsamında geldikleri Akçakoca’yı çok beğendiklerini belirterek, “İnsanlar çok sıcak ve misafirperver, doğa bir harika. Tarihi miras Ceneviz kalesi ve mahalle evlerine hayran kaldım. İyiki gelmişim buraları gördüğüm için çok mutluyum“ dedi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.