DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20758201,44%
Düzce
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AKÇAKOCA’NIN EN ÖZEL PROJESİ; ‘KALE KOYU PROJESİ’ YÜKSELİYOR
3204 okunma

AKÇAKOCA’NIN EN ÖZEL PROJESİ; ‘KALE KOYU PROJESİ’ YÜKSELİYOR

ABONE OL
30/07/2023 12:05
AKÇAKOCA’NIN EN ÖZEL PROJESİ; ‘KALE KOYU PROJESİ’ YÜKSELİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yıllarda betonlaşmayı simgeleyen dikey yapılaşmanın yoğunlaştığı Akçakoca’da, huzuru ve sakin yaşamı özleyenler için doğayı ve kent estetiğini önceleyen bir proje şu günlerde hayata geçiyor.

Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak hızla yükselen sıcaklıklardan en az derecede etkilenecek; doğasıyla, deniziyle ve tarihiyle; İstanbul, Ankara gibi iki metropole 2 saat uzaklıktaki konumu ve birçok avantaja sahip olan Batı Karadeniz’in İncisi Akçakoca’nın en özel bölgesinde, mimarisi ve içerdiği birçok yenilikleriyle ‘Kalekoyu Projesi’ yapım çalışmaları sürüyor.

Her sitede olması gereken güvenlikli giriş, sosyal tesisler, kafeterya ve otopark gibi ortak kullanım alanlarının yanısıra, fitness, sauna buhar odası, çocuk ve yetişkin havuzları, çocuk oyun parkları, basketbol sahası, tenis kortu, yürüyüş parkuru, koruluk alanı; her villa için özel havuz, ateş yakılabilen özel oturma alanları ve açık hava sineması gibi site sakinlerinin rahatlığı için her şeyin düşünüldüğü projeye, özellikle İstanbul başta olmak üzere Ankara ve Bursa gibi büyük kentlerde yaşayanların yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi.

Çok geniş yeşil alanları bünyesinde barındıran bu yenilikçi proje kapsamında oldukça özgün ve daha önce denenmemiş uygulamalara da yer veriliyor. Yapı maliklerinin konut önündeki hobi bahçelerinde ürün yetiştirme olanağına sahip olacakları bu yaşam alanında, yağmur suyunun boşa akıp gitmek yerine toplanarak bahçe ve diğer sulamalarda kullanılmasını sağlayacak uzantılara yer veriliyor.

Güneş enerjisinden maksimum yararlanma ve bu enerjiyi günlük tüketimlerde kullanma gibi akıllı çözümleri de bünyesinde barındıran Kalekoyu Projesi, konut sahiplerine bir çok ilki yaşama deneyimi sunuyor.

Batısında tarihi Ceneviz Kalesi ve koyu, doğusunda ismini aldığı Değirmenağzı plajının doyumsuz görüntüsüne hakim olan mega projenin sahipleri ise Türkiye’nin en büyük inşaat firmalarından biri olan Optimal firması.

Akçakoca’nın hayır severliğiyle tanınan  başarılı iş insanı Burhan Özdemir’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Optimal A.Ş nin bir kuruluşu olan Millstone’un yürüttüğü KALEKOYU (Değirmen Taşı) Proje Direktörü ise şirketin bir diğer kardeş yöneticisi olan Numan Özdemir.

Akçakoca’ya özellikle büyük şehirlerden taliplerin olduğunun öğrenildiği proje dahilindeki konutların, kültürel bir aşınmaya yol açmaması için özellikle yabancı uyruklulara -çok talep olmasına rağmen- satmama kararının alınmış olduğu öğrenilirken, örnek projenin 2024 sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini öğrenildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.