DOLAR 32,3784 0.18%
EURO 35,0591 -0.07%
ALTIN 2.323,830,20
BIST 9.111,950,35%
BITCOIN 2271658-0,23%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

312 okunma

AKÇAKOCA’DA BİLİM ŞENLİĞİ DÜZENLENECEK

ABONE OL
09/02/2018 20:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi Akçakoca tarihinde bugüne kadar gerçekleştirilen kültürel ve sosyal etkinliklerin hepsinin üstüne çıkacak bir “Bilim Şenliği “ düzenleyecek.

Bugüne kadar örneği olmayan TÜBİTAK ve Üniversite işbirliği ile gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek etkinlik konusunda gazetemize bilgilendirmelerde bulunan Başkan Cüneyt Yemenici, büyük bir aksilik yaşanmadığı sürece  Mayıs ayı içerisinde Akçakoca’nın büyük bir bilim şenliğine ev sahipliği yapacağını vurguladı.

Yemenici, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın desteği ve TÜBİTAK işbirliği ile üç gün sürecek 4007 kodlu bilim şenliği için hazırlıklarımızı tamamladık ve resmi başvurumuzu yaptık. Okulların yaptığı 4006 kodlu bilim şenliğinden farklı olan, canlı performans içeren ve ziyaretçilerin de projelere ve çalışmalara  katılabildiği bir formatta gerçekleştireceğimiz şenlikte;  astroloji, arkeoloji, fen ve fizik bilimleri, yenilenebilir enerji, Elektrik alanlarında bilimsel deneyler yapılacak” dedi

“Projenin gerçekleştirilmesinde bir çok paydaşımız  görev alacak. Başta Üniversitemiz olmak üzere Teknopark, Okullarımız Milli Eğitim Sağlık ve  Spor Müdürlüklerimiz ve öğrencilerimiz bu çalışmanın içinde yer alacaklar. Yoğun bir katılımcı heyetlerin olacağı beklenilen  çok geniş bir alan gerektiren şenlik için Değirmenağzı 15 Temmuz kent parkın planlandığı yetişmemesi halinde Merkez Cami kent meydanı ile Fedai Karabıyık Parkını planlıyoruz.” İfadeleriyle  açıklamasını sürdüren Başkan Yemenici, en büyük destekçilerinin Bilim ve Sanayi bakanlığı olduğunun altını çizerek, sözlerini “Akçakoca Bilime Yelken Açıyor” sloganı ile tamamladı.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.