DOLAR 32,5808 0.28%
EURO 35,0064 0.08%
ALTIN 2.462,951,11
BIST 9.893,131,81%
BITCOIN 21040421,28%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

365 okunma

Akçakoca Belediyesi Okullarda Geri Dönüşüm Çalışması Başlattı

ABONE OL
18/09/2017 17:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi doğal kaynakları korumak ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı geri dönüşüm çalışmaları kapsamında İlçedeki Tüm Okulların Önüne Geri Dönüşüm Konteynerleri Yerleştirdi.

İlköğretim haftası açılış törenleri sonrası Gönül Yavuz İlköğretim ve Akçakoca Anaokulu önündeki katı atık toplama ünitelerini inceleyen Kaymakam Öztürk ve Başkan Yemenici Belediye Veterineri Ufuk tarafından bilgilendirildi.

Değerlendirilebilir atıkları geri dönüşüme kazandırmak için harekete geçen Akçakoca  Belediyesi bu kapsamda Akçakoca  İlçesi genelinde ki okullarda öğrencilere geri dönüşümle ilgili bilgiler verileceği eğitim çalışmaları başlatacağı öğrenildi.

Akçakoca Belediyesinin daha güzel ve yaşanabilir çevre oluşturmak için yaptığı çalışmalar kapsamında bir firma ile yaptığı protokol hayata geçti. Bu kapsamda tüm okulların önlerine katı atık üniteleri konularak kağıt, pet şişe ve benzeri katı atıklar ekonomiye kazandırılacak. Bu konuda okullarda eğitim çalışmaları yapılacak.

YEMENİCİ “En Güzel Temizlik Kirletmemektir”

Konunun hem ekonomiye hem de ilçenin çöp sorununa sağlayacağı olumlu  katkılar nedeniyle çok önemli olduğuna işaret eden Başkan Yemenici;

“Okular da verilen seminerlerde amaç öğrencilere kirletmemeyi öğretmek ve genel olarak temizlik, geri dönüşüm ve atık pil konularında aydınlatıcı bilgiler vermek için bir çalışma planladık. Her zaman söylüyorum ‘En Güzel Temizlik Kirletmemektir’. Daha güzel ve sağlıklı yaşanabilir bir çevre oluşumunu bunu başardığımız takdirde sağlayabiliriz.” dedi ve tüm velileri bu konuda hassasiyet göstermelerini beklediğini belirterek öğrencilerinde atıklarını bu kutulara atmasını istedi.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.