DOLAR 32,3792 0.18%
EURO 35,0812 -0.02%
ALTIN 2.325,390,27
BIST 9.118,390,42%
BITCOIN 2270636-0,66%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

BAŞKAN YANMAZ BELEDİYEDEKİ KADIN PERSONELİN KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI
3428 okunma

BAŞKAN YANMAZ BELEDİYEDEKİ KADIN PERSONELİN KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

ABONE OL
08/03/2022 17:04
BAŞKAN YANMAZ BELEDİYEDEKİ KADIN PERSONELİN KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi’nde çalışan kadın personelle bir araya gelen  Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz, kadın personelin Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Başkan Yanmaz, yaptığı konuşmada “ Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın başlangıcı, 8 Mart 1857 yılında Amerika’nın New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için grevler yapması olarak kabul edilmektedir. Bu grevler sırasında çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın can vermiş, bu olaylardan sonra Danimarka’nın Kopenhag kentinde düzenlenen toplantıda Clara Zetkin’in önerisiyle, 1857’de başlayan, kadın haklarının kazanılması ve kadınların birlikteliği mücadelesinin her yıl “Kadın Günü” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Bizim kadınımız güçlü. Kadınımız güçlü olunca ailemiz de güçlü, toplumumuz da güçlü oluyor. Yaşamın her alanında bizleri onurlandıran, değerlerimizin yaşatılmasında sergiledikleri fedakarlık ve hoşgörüyle bütün güzelliklere layık olan kadınlarımız her zaman baş tacımız olmuştur. Bizler kadınlarımıza ne kadar çok fırsat sunarsak, toplum olarak da o oranda güçleniriz. Bu vesile ile de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun” diye ifade etti.

Başkan Yanmaz’ın konuşmasının ardından  kadın personele, her birinin adına hazırlatılan kalemler  takdim edildi.

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.