DOLAR 32,3698 0.15%
EURO 34,9842 -0.29%
ALTIN 2.324,090,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22758111,07%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ak Parti Grubu Belediye Meclis Oturumunu Terk etti
2158 okunma

Ak Parti Grubu Belediye Meclis Oturumunu Terk etti

ABONE OL
20/04/2021 12:06
Ak Parti Grubu Belediye Meclis Oturumunu Terk etti
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca belediye meclisinin Nisan ayı olağanüstü oturumu gerçekleşti. Oturumun 4 gündem maddesinden biri olan birikmiş maaş ödemeleri için İller Bankası’ndan 6 milyon lira kredi çekilmesi konusu gerginliğe neden oldu. Kısa süren gerginlik sonunda Ak Parti’nin belediye meclis grubu salonu terk etti.

Ak Parti grubu borçlanmaya hayır yönünde tavır koydu

Belediye Meclisi tarafından 6 milyon liralık borçlanma yetkisinin belediye başkanına verilmesi konusu ele alındığında ilk iş olarak gündem maddesini okuyan Başkan Yanmaz, kararı oylamaya sundu.

Oylamada MHP, CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri evet yönünde el kaldırırken, bu sırada Ak Parti grubu evet yönünde el kaldırmadı. Bunun üzerine borçlanma kararı oy çokluğuyla kabul edildi.

Kararın oylanmasının ardından söz alan Ak Partili meclis üyesi İbrahim Öztaş, sözlerine ilk olarak belediyenin toplam maaş borcunun ne kadar olduğunu sorarak başladı. Bu soru sonrasında Belediye Başkanı Okan Yanmaz, ”Siz önce önceki dönem belediyesinden kalan borç toplamına bakın ondan sonra sorun. Oylamada hayır dediniz. Daha ne soruyorsun. Hesap işlerinden öğrenebilirsin” yönünde bir karşılık verdi.

Başkan Yanmaz’ın bu sert üsluplu konuşmasıyla birlikte ortam bir anda gerginleşirken, Ak Partili Öztaş konuşmasına devam edemedi.

Bu gerginlik sonrasında, oturumu izleyen Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ve Ak Patili meclis üyeleri salonu terk etti.

Toplantı, Ak Parti grubunun ayrılmasından sonra da devam etti. Toplantı bitiminden sonra kalan meclis üyelerine duygularını aktaran Başkan Yanmaz, ”Bu iş siyaset işi değil. Bir vicdan meselesi. Ülke ve iktidar zor durumda. Esnaflar zor durumda. Belediyenin gelirleri yetmiyor. Giderleri en aza indirmemize rağmen gelirler artmıyor. Maaş ödemleri için kredi çekmekten başka çaremiz yok. Bu olaya hayır denir mi hiç?” ifadelerini kullandı.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.