DOLAR 32,6037 0.27%
EURO 34,7906 0.35%
ALTIN 2.414,01-0,76
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21599260,36%
Düzce
27°

KAPALI

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

AKÇAKOCA, DÜNYANIN EN BÜYÜK TURİZM FUARINA BU YIL DA KATILMADI
2768 okunma

AKÇAKOCA, DÜNYANIN EN BÜYÜK TURİZM FUARINA BU YIL DA KATILMADI

ABONE OL
11/02/2022 13:17
AKÇAKOCA, DÜNYANIN EN BÜYÜK TURİZM FUARINA BU YIL DA KATILMADI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 9-12 Şubat 2022 tarihlerinde dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 25’inci kez İstanbul’da ağırlıyor.

Düzce ve Akçakoca bu sene EMİTT Fuarı’na katılmazken, ilçenin turizm değerlerinin öne çıkartıldığı bu önemli fırsat bu sene kullanılamadı. 2019 yılında düenlenen fuara da katılmayan Akçakoca, kamu idarecileriyle, belediyesiyle ve turizm sektöründe iştigal eden işletmeleriyle bir araya gelip ortak bir çalışma hazırlayıp Akçakoca’yı bu önemli fuarda tanıtma beceresini de gösteremedi.

Akçakoca, geçmiş yıllarda, özellikle 2018 yılına kadar bu fuarlarda bir şekilde yer alıyor, stant kiralıyor ve tanıtım yapıyordu. Türkiye’nin ve dünyanın hatırlı seyahat acentalarına kendi değerlerini tanıtma imkanı bulan Akçakoca, mahalle kadınlarının performanslarından tutun da tarihi ve turistik yerlerin tanıtım broşürlerinin dağıtımını yapmaya kadar çok sayıda etkinlik yapıyordu. Akçakoca belediyesi personelinin çalışmaların merkezinde yer aldığı stant aracılığıyla da başta mancarlı pide ve melengüççeği tatlısı olmak üzere, farklı lezzetlerini konuklara sunan Akçakocalılar, ilçe folklorünün ve mutfağının tanıtımını gerçekleştiriyordu.

İki yıl aradan sonra tekrar düzenlenen 25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, tüm katılımcılar için değer yaratan, birbirinden faydalı içerik ve iş birlikleri ile sektöre yön vermeyi sürdürüyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında gerçekleşecek fuara dünyanın dört bir tarafından katılım hızla devam ediyor.

Fuar’da bu sene yer almayan Düzce’nin Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Parlak, iki yıl aradan sonra tekrar düzenlenen EMİTT Fuarını ziyaret ederek seyahat acenteleri ve tur operatörleri ile görüşmelerde bulundu. İlimizin tarihi, kültürel ve turistik alanları, alternatif turizm potansiyelleri, turistik rotalar, konaklama tesislerinin kapasitesi ve nitelikleri, Düzce’nin bölge destinasyonları arasındaki önemi vb. konular hakkında görüşmelerde bulunarak sektörün önde gelen profesyonellerini Düzce’ye davet etti.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.