DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0923 -0.12%
ALTIN 2.297,090,87
BIST 8.989,182,07%
BITCOIN 22916341,28%
Düzce
26°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

KESK: İNSANCA YAŞAYACAK BİR ÜCRET İSTİYORUZ!..
3158 okunma

KESK: İNSANCA YAŞAYACAK BİR ÜCRET İSTİYORUZ!..

ABONE OL
05/01/2022 16:04
KESK: İNSANCA YAŞAYACAK BİR ÜCRET İSTİYORUZ!..
2

BEĞENDİM

ABONE OL

DEĞERLİ BASIN EMEKÇİLERİ, DEĞERLİ KAMUOYU!..

Gittikçe derinleşen ekonomik ve sosyal yıkımın biz emekçiler üzerindeki etkilerini her geçen gün daha yakıcı bir halde hissediyoruz. İktidar, yönetememe krizini kabul etmek bir yana, her şeyin kontrollerinde ve bilinçli olarak yapıldığı algısını toplumun her alanına çizmeye çalıştığı pembe tablolar ile gizlemeye çalışıyor.

Artan maliyetlerin, yükselen enflasyonun, düşen alım gücünün, derinleşen yoksulluğun sebebini hepimiz biliyoruz. Sanayi üretimini, tarımı bitiren, taşı toprağı bereketli bu güzel ülkeyi ulusal ve uluslar arası kapitallerin açık pazarı haline getiren, tüm birikimini babalar gibi satan müflis tüccar anlayışının elinde yalandan başka bir şey kalmadı. İktidarın açlığa, yoksulluğa ve geleceksizliğe mahkum ettiği  halka; yalan,sopa ve tehditten başka verecek bir şeyi kalmadı. İsrafın, kamu kaynaklarının talanın şatafatın lüksün arşa çıktığı yerde bize israf haramdır diyenler, şükür, telkin ve itaat vaaz edenlere sesleniyoruz halkın aklıyla dalga geçmeyin. Halkı  Yandaşların,5’li çetenin, hasta garantili hastanelerin, geçiş garantili köprülerin, yolların, hisse sahiplerinin, yanan ormanlardaki ağaçlardan daha hızlı yeşeren lüks otelleri işletenlerin nasıl zenginleştiğini de biliyoruz.  Aynı gemideyiz yalanıyla lüks kamaraları parselleyenlerin bizlere layık gördüğü hayatın acılarını hep birlikte yaşıyoruz.

Bir avuç patronun zenginleşip, toplumun büyük kesimi büyük bir hızla yoksullaşırken,  yoksulların cebindeki delik her geçen gün büyürken toplumu bu hale getiren iktidarları kalem oyunlarıyla temize çekmeye çalışan bir kurum haline gelen TÜİK, saydığımız adaletsizliklerin suç ortağıdır.

Asgari ücretten, tüketim malzemelerine, kira artışından maaşlarımızın belirlenmesine, vergi artışlarından trafik cezalarına kadar her türlü ekonomik verinin belirlenmesinde TÜİK rakamları esas alınmakta ancak TÜİK halka yalan söylemektedir. TÜİK’in yaptığı iş ekonomik felaketin müsebbibi olanlara kılıf hazırlamaktır.
Biz Kamu Emekçileri ve emekliler  yıllardır toplu sözleşme masalarında satış sözleşmelerinde %3’lük,%5’lik zam oranlarına mahkûm edilirken, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz yalanıyla enflasyon farkı aldatmacasına teslim edildik. Uzun yıllardır almış olduğumuz zamlar aslında maaş artış zamları değil TÜİK’in manipülatif enflasyon rakamlarına sabitlenmiş bir maaş düzenlemesinin sonucudur..

Elektirikten, doğalgaza , köprü girişinden, dolmuşlara bütün zamları, gece yarısı,yeni yıla atanlar biliyorlar ki bu zamlar Aralık’ a  girseydi 2021 Tüfe si %45 i bulacak memur ve emekli maaşları buna göre belirlenecekti.

Yapılan bu manipülasyonların, yalanların yoksulluğu daha da büyüttüğünü, ekmeğimizi daha da küçülttüğünü görüyoruz. Bağımsız  enflasyon  araştırma grubu ENAG ‘ a göre 2021 yılı enflasyon artışı  yüzde 82,81 olarak hesaplanırken, TÜİK e göre yüzde 36,08 olarak hesaplandı.. Bunun % 19 unun Aralık ayına ait olduğunu düşünürsek önümüzdeki zam yağmuru altına açlıkla, yoklukla sınanacağımız bir döneme girdiğimizi söyleyebiliriz.
Bizler emeğiyle geçinen milyonlar, işçiler, işsizler, kadınlar, gençler  bu ülkede insanca yaşanacak bir ücret, eşit, adil ve  onurlu bir gelecek mücadelemizi yükseltmek zorundayız.

Sadaka değil hakkımızı istiyoruz. Biliyoruz ki;  bir avuç yandaş semirtilmezse , yer altı yer üstü kaynakları , 80 milyonun emeği peşkeş çekilmezse , bu ülkenin kaynaklarının hepimize yeteceğini biliyoruz.

Hakkımızı istiyoruz!..

İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret,  için tüm kamu emekçilerini KESK’e bağlı sendikalarda örgütlenmeye çağırıyoruz.

Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz!

KESK Akçakoca Temsilcilikler Platformu

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.