DOLAR 32,4983 0.15%
EURO 34,7770 0.13%
ALTIN 2.487,781,05
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20701334,62%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Düzce Turizm Çalıştayı Sona Erdi!..
2140 okunma

Düzce Turizm Çalıştayı Sona Erdi!..

ABONE OL
04/09/2021 12:07
Düzce Turizm Çalıştayı Sona Erdi!..
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla Düzce’de turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının masaya yatırıldığı ‘Düzce Turizm Çalıştayı’ sona erdi.

Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği “Karadeniz Havzasında Sürdürülebilir Kültür Turizminin Geliştirilmesi Projesi” konulu çalıştay başladı. İki gün süren çalıştay, Düzce Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy’un açılış konuşmasıyla başladı.

Çalıştayda Akçakoca’yı Turizm Tanıtma Derneği yönetimi temsil ederken, Rıza Çakar’ın başkanı olduğu yönetim kurulunun hazırladığı Akçakoca dosyası da katılımcılara sunuldu.

Düzce’nin turizm potansiyelinin verimli şekilde değerlendirilerek geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesinin masaya yatırıldığı çalıştayın ilk oturumuna ilgili kurum, kuruluş ve STK’lardan toplamda 90 kişi katılım sağladı.

Düzce turizmi açısından önem arz eden çalıştayda Düzce’nin tanıtımına yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Turistik alanların çeşitlendirilmesi için projeler konuşulacak. Turizmin sürdürülebilirliği açısından festival gibi etkinlikler düzenlenmesi konusunda görüşler dinlenerek süreç planlaması yapıldı.

Turizm değeri bakımından önemli başlıklardan olan kentte yapılan el sanatları ve yöresel ürünlerin çeşitliliği saptanarak bunların geliştirilmesi ve turizme entegrasyonu konusunda yapılabilecek çalışmalar da değerlendirildi.

Bununla birlikte dijitalleşen dünyada sosyal medya ve sanal mecralara yönelik Düzce turizminde atılması gereken adımların planlandığı çalıştay dünkü oturumlarla sona erdi.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.