DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20634043,57%
Düzce
24°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Belediye Başkanı Yanmaz O İnşaat Alanında İnceleme Yaptı
6469 okunma

Belediye Başkanı Yanmaz O İnşaat Alanında İnceleme Yaptı

ABONE OL
20/06/2021 17:02
Belediye Başkanı Yanmaz O İnşaat Alanında İnceleme Yaptı
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, aşırı yağışları nedeniyle toprak kaymasının yaşandığı inşaat alanında yürütülen istinat duvarı yapım çalışmalarını inceledi. Çalışmaların son derece titizlikle sürdürüldüğünü ifade eden Yanmaz, söz konusu alanda endişe edecek herhangi bir sorunun olmadığını, her ihtimale rağmen yürütülen duvar yapım çalışmalarının ise kısa sürede yapılıp tamamlanacak olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Ekşioğlu-Cilin inşaat ortaklığı tarafından yürütülen inşaat temeli açma çalışmaları sırasında aşırı yağışlara da bağlı olarak bir bölümde yüzey toprağının kayması, o bölgede yer alan bir binanın sakinlerini tedirgin edince, inşaat firması yetkilileri derhal bina önüne fore kazık çakma çalışması başlatmıştı.

Çakılan 30 adet kazık sonrası yer yer 20 metre derinliğe ulaşan çukurlar açıldı. Dev iş makineleriyle açılan 30 çukura demir kafesler indirildikten sonra çukurların tamamı betonla dolduruldu.

Bugün son çukurların betonla doldurulduğu saatlerde inşaat alanını ziyaret eden Başkan Yanmaz, çalışmalarla ilgili olarak firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Kendisi de inşaat mühendisi olan belediye başkanı Okan Yanmaz, arazinin toprak yapısı ve çalışma alanının jeolojik ve fiziki etüt raporlarıyla ilgili de bilgiler alırken, yürütülen çalışmaları bir süre de inşaat mühendisi dikkatiyle takip edip görüşlerini aktardı.

Aşırı yağışlar nedeniyle ortaya çıkan sorunun herhangi bir tehlike arz etmemesine rağmen vatandaşların tedirginliğini normal karşıladıklarını belirten başkan Yanmaz, acilen yürüttükleri çalışmalar nedeniyle Ekşioğlu firmasını ve iş ortaklarını  tebrik ettiğini söyledi.

Başkan Yanmaz, ”Bu işi bilmeyen bazı vatandaşlar ve bazı gazetecilerin yarattığı psikolojik algı nedeniyle karalayıcı haberler bulunuyor. Bunlar doğru değil. Bilmeden etmeden bu tip şeylerin yazılmaması, isimlerin lekelenmemesi lazım. Şu anda Akçakoca’nın en sağlam binasının önünde bulunuyoruz. Çalışmayı yürüten firmalara da teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.