DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21675260,18%
Düzce
25°

KAPALI

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

35 personelin emekliliği için kredi borçlanması talebi Meclis oylamasıyla reddedildi
3239 okunma

35 personelin emekliliği için kredi borçlanması talebi Meclis oylamasıyla reddedildi

ABONE OL
06/05/2024 19:56
35 personelin emekliliği için kredi borçlanması talebi Meclis oylamasıyla reddedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Meclisinin Mayıs ayı oturumu bugün yapılan toplantıyla gerçekleşti. Saat 16.00’da Meclis salonunda gerçekleşen oturumda ele alınan kredi borçlanması talebi, Meclis’te oy çokluğuna sahip olan Ak Parti’nin engeline takıldı.

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ETY’den emekli edileceğini söylediği 35 personelin emekli edilebilmesi için hak edişleri olan ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesi için 26 milyon liraya ihtiyaç olduğunu, bu paranın İller Banlası A.Ş’den kredi borçlanması yapılarak ödeneceğini söyledi.

Albayrak’ın borçlanma yetkisi Ak Parti’nin itirazıyla karşılık buldu. Ak Partili belediye meclisi Tarık Cingirt, önceden kendilerine konuyla ilgili olarak bir aydınlatma yapılmadığını söyledi. Söz konusu işçilerin mesleklerinde usta olan kalifiye işçiler olduklarını ve emekli edilecek personelin isimlerini bilmediklerini söyleyen Cingirt, bu aşamada borçlanmaya destek olmayacaklarını söylerken, emekli edilecek personelden imzalı ‘rıza’ belgeleri alındığı taktirde kredi borçlanmasına destek olmayı değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Yapılan itirazı saygıyla karşıladıklarını belirten belediye başkanı Fikret Albayrak ise, belediyede yüzde 50 oranında fazla personel olduğunu, yüksek personel girdileri nedeniyle bütçeden her ay 4 milyon liranın üzerinde açık verdiklerini belirterek, ‘Türkiye’deki 1.400 belediye arasında bizimkisi gibi bir belediye yok. Bu şartlarda belediye hizmeti verilemez. Herkes elini taşın altına koymalı, herkes fedakarlık etmeli. Bu yapılan uygulama keyfiyet değil bir zorunluluktur’ açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından karar için oylamaya geçildi. Oylama sonucunda mecliste oy çoğunluğuna sahip olan Ak Parti grubunun hayır yönünde oy kullanması sonucu, kredi borçlanmasıyla personel emekli etme kararı reddedilmiş oldu.

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ