DOLAR 32,5620 0.2%
EURO 34,9469 -0.13%
ALTIN 2.443,100,30
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20911950,06%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

483 okunma

15 TEMMUZ ŞEHİTLER PARKI’NDA ÇALIŞMALAR HIZLI BAŞLADI

ABONE OL
09/10/2018 13:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yaz sezonunda açılışı gerçekleştirilmesi planlanan ancak müteahhit firmanın yaşadığı sıkıntı nedeniyle yapımına bir süre ara verilen Değirmenağzı 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda yürütülen inşaat çalışmaları, yenilenen ihaleyi kazanan firmanın ekipleri tarafından yeniden başlatıldı.

Akçakoca ve bölgenin en büyük dinlence merkezi olacak olan 15 Temmuz Şehitleri Kent parkında çalışmalar geniş bir kadro tarafından tüm hızıyla devam ederken, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de çalışmaları yerinde denetliyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen, belediye teknik personelinden ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Başkan Yemenici, Park’ın batı kısmının 29 Ekim’de açılması için yoğun bir çalışma yapıldığını vurguladı.

Başkan Yemenici Park’ta yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

”Öncelikle şunu söyleyelim, biz bu parkı çok daha önce açmak istiyorduk. Maalesef bizden kaynaklanmayan, tamamen bir önceki yüklenici firmanın girmiş olduğu bazı sıkıntılardan dolayı çalışmalar bu zamana kadar kaldı.”

”Ben de geçtiğimiz yaz sezonunda burada çocuklar oynasın istiyordum. Ancak yaşadığı sıkıntı nedeniyle müteahhit firma, işi süresinde bitiremeyince iş sözleşmesini feshettik.”

25 işçi çalışıyor, birkaç güne kadar sayı 40-45 çalışana çıkacak

”Çalışma alanı çok büyük bir alan olup, içerisinde birçok farklı işin yapıldığı bir alan. Belediyemizin teknik ekipleri çok hızlı bir şekilde yeniden ihaleye hazırladı, ikmal ihalesi yapıldı ve şu anda ihaleyi alan firma çok güçlü bir firma. Bugün itibariyle sahada 25’e yakın personelle farklı noktalarda tam gaz çalışma yürütülüyor. Birkaç gün içerisinde bu çalışan sayısı 40-45’e çıkacak ve gece gündüz demeden çok yoğun tempoda çalışmalar sürecek.”

Hedef Park’ın batı bölümünü 29 Ekim’e kadar bitirmek

”Hedefimiz önce parkın batı bölümünü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına kadar bitirmek. Daha sonra da doğu tarafını ve büyük binayı tamamlamak. Çalışmalar birçok koldan devam ediyor. İnşallah en kısa sürede burada açılışı gerçekleştirmiş olacağız. Şu anda önceki müteahhitten kalan bazı eksik işleri tamamlamaya çalışıyoruz . Sulama boruları vesair gibi ufak tefek tamirat işleri ve onunla beraber büyük binadaki çalışmalar da devam ediyor. Yarın alanın çeşitli yerlerinde yapılacak kaplamalarla ilgili taş geliyor. Kapıları yapacak olan firmamız birkaç güne kadar işe başlıyor.”

Park’ın yüzde 80’i tamamlandı

”Tabii şu anda sıkıntılı bir ortam da var. Mal alıp vermemek gibi kötü niyetli olan stokçular var. Fakat Müteahhidimiz bu engeli de aşıyor. Şu anda sıkıntı gözükmüyor. Parkımızda şu anda çok büyük bir iş de kalmadı, yüzde sekseni tamamlandı. Bir an önce bölgenin en büyük parklarından bir tanesi olan bu parkımızı vatandaşın hizmetine bir an önce açmak için uğraşıyoruz.”

”İşi bırakan ve sözleşmesini feshettiğimiz firmayla ilgili gerekli yasal işlemleri ilk günden itibaren takip ediyoruz. İşi yeni alan firmayla ilgili de çok deneyimli olduklarına dair bilgilerimizi aldık. Hedefimiz en kısa süre içerisinde parkımızın tamamını hizmeti açmak.“

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.