DOLAR 32,2970 0.13%
EURO 34,8769 0.35%
ALTIN 2.401,620,36
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1986479-1,57%
Düzce
23°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

357 okunma

Ziyaretin ilk konusu, Huzurevi binasıyla ilgili gelişmeler oldu

ABONE OL
30/01/2020 19:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni ilçe yönetimine ilk ziyaret İYİ Parti’den geldi. Siyaset arenasında son dönemde birçok kulvarda ittifak içinde olan iki partinin ilçe yönetimlerinin ziyaret programı, oldukça sıcak ve samimi bir atmosferde geçti.

Ziyarette bir konuşma yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum, ilk olarak Akçakoca Huzurevi ile ilgili olarak, Kızılay genel merkez yöneticilerinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yaptıkları görüşmenin bilinmeyen detaylarını anlattı. 

Başkan Lokum, yapılan görüşmenin ardından yerel medya organlarında Mansur Yavaş’ın eski MTA tesislerini yaşlılarımıza tahsis etmeye yanaşmadığı yönünde tak taraflı açıklamalar yapıldığını, oysaki gerçeğin öyle olmadığını söyledi. 

Kızılay yöneticileri ile Mansur Yavaş arasındaki görüşmenin bilgisine sahip olduğunu ifade eden Başkan Lokum, Kızılay yöneticilerinin Mansur Yavaş’tan MTA tesislerini ne kadar zaman için, hangi tarihten itibaren istendiği gibi konularda net bilgi vermedikleri için Belediye Başkanı Yavaş’ın bu işe isteksiz kaldığını söyledi. 

Huzurevi konusunda bir açıklama da CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’dan geldi. 

Abanoz açıklamasında, bu işten diğer siyasi partilerin siyasi rant elde etmeye çalıştıklarını söyledi.

Huzurevi sakinleri kadar çalışanları gibi de bir gerçeklik var şeklinde konuşan Abanoz, bu işi CHP ve İYİ Parti’nin ekseninden kaydırmaya çalışanlar olduğunu söyledi.

Son dönemlerde Kızılay kurumu üzerine ortaya çıkan bazı verileri oldukça çirkin bulduğunu kaydeden Başkan Abanoz, tüm parti ilçe başkanları ile bir araya gelme çabalarının yanıtsız bırakıldığını söyledi. 

”İktidar partisinin başarısızlığına ortak olmayız”

MTA tesisinin huzurevi sakinlerinin kalmasına uygun bir yer olmadığını da sözlerine ekleyen Abanoz, iktidarın başarısızlıklarına ortak olmayacaklarını söyledi.

Huzurevinin geleceği ile ilgili belirsizliğin devam ettiğini belirten Abanoz, gerçek muhalefet yaparak bu işi birlikte çözmeye hazır olduklarını söylerken, bu işin sonunda ‘biz söylemiştik’ demek zorunda kalmak istemediklerini söyledi.

Abanoz ayrıca, 31 Ocak’ta Kızılay Genel Müdürü’nün Akçakoca’ya geleceğini ve oradaki açıklamaları da yakından takip edeceklerini söyledi. 

Ziyaret, iki partinin ilçe yöneticilerinin gerçekleştirdiği toplantıya dönerken, toplantı, birçok farklı gündem üzerine yapılan sohbetlerle devam etti.  


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.