DOLAR 32,5903 0.31%
EURO 35,0330 0.16%
ALTIN 2.459,830,98
BIST 9.797,840,83%
BITCOIN 20971040,53%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

427 okunma

ZİYARETE GİTTİLER AKÇAKOCA’YA OKUL İŞİNİ SAĞLAMA ALDILAR

ABONE OL
26/07/2018 18:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saç Boyasını Akıtmak İçin Usuller

Saç boyası iki materyalin karışmasıyla oluşur; oksidan ve krem boya. Oksidan natürel saçın pigmentasyonunu bozarak renk açmaya faydayken boya da saça yeni rengini doğru bir biçimde vermeye verim.

Saçını boyayan her bayan, ister kuaförde iste kendisi boyasın, neticeden hoşnut kalmayabilir. Genelde saç boyası üzerindeki rengi ilk etapta elde etmek olanaksızdır. Bu da bayanlar arasında saç boyandıktan sonra bir pişmanlığa yol açar. Saçı yeni ve daha yumuşak bir renge boyamak için öncelikle saçtaki boyayı akıtmak lüzumludur zira boyanın üzerine boya yakalamaz.

İşte bu boya akıtma usullerinden kimileri:

Beyaz Sabun Kullanımı

Beyaz sabun Şehir bayanlar arasında boyayı akıtmada ilk seçim edilen materyaldir. Islak saçta beyaz sabunu köpürtüp birkaç dakika beklemek lüzumludur. Bu usul süratli bir çözüm bile beyaz sabun saçı sertleştirebilir.

Kepek Şampuanı Kullanımı

Kepek şampuanı boyayı akıtarak yumuşak bir renk elde etmek için yeniden bayanlar arasında sıkça seçim edilen bir usuldür. Bu usulde kepek şampuanı ile saçlar dört beş kere üst üste yıkanır.

Sirke Kullanımı

Elma sirkesi ile karıştırılan su hem natürel yumuşatıcı olup hem de saçtaki boyayı akıtarak saçı kuvvetlendirip boyamaya hazır hale getirmektedir. Uygulanışı için ½ kadeh sirke, ½ kadeh su ile karıştırılır bir sprey şişesine koyulur. Banyodan sonra saça bunalır ve durulanır.

Karbonat ve Limon Kullanımı

Karbonatın ve limonun da saç açma tesiri vardır. Bir buçuk tatlı kaşığı karbonat, birkaç damla limon, bir tatlı kaşığı şampuan ve bir tatlı kaşığı saç kremiyle karıştırılır. Pak saça iyice yedirilir ve birkaç dakika beklenir, durulanır.

Bu natürel usuller dışında boya sildirme operasyonu da bir çözümdür. Fakat pahalı ve hırpalayıcı olduğundan Şehir çalışanları arasında yukarıyadaki usuller daha çok seçim edilmektedir.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.