DOLAR 32,3147 0.19%
EURO 35,1155 -0.07%
ALTIN 2.278,960,07
BIST 8.963,081,78%
BITCOIN 22743831,24%
Düzce
25°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

281 okunma

YÜZLERCE HASTA YENİDEN DÜZCE-EREĞLİ YOLLARINA DÜŞECEK

ABONE OL
03/07/2018 12:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fizik Tedavi Merkezine  Bakanlık Engeli….  

Yıllardır Doktor ve Sağlık Personeli Sıkıntısı Yaşayan Bu nedenle Yeterli hizmet verememesi yüzünden eleştirilerin hedefine konan Akçakoca Devlet Hastanesinde, Yönetimin yoğun gayretleriyle açılan ve  her gün yüzlerce hastayı kabul eden Fizik Tedavi Merkezi, Sağlık Bakanlığı’nın Gerek Görmemesi nedeniyle  Hizmetini Sonlandırdı.

7-8 Ay önce Akçakoca Devlet Hastanesi yönetiminin  girişimi ve yoğun çabaları ile  Akçakoca’ya kazandırılan ve her gün yüzün üzerinde hastaya poliklinik hizmeti veren, hastanenin yanı sıra evlerde de tedavi vermek için hazırlıklar içinde olan  Fizik Tedavi Merkezi, Bakanlık’ın  tasarrufu üzerine kapatıldı.

Yüzlerce Akçakocalı hasta bundan böyle tedavi için Yaz demeden Kış demeden çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalacak.

Sürekli olarak uzman hekim ve personel yetmezliği nedeniyle gündemde olan ve yeterli hizmet veremediği tartışmaları yaşanan Akçakoca Devlet Hastanesi, sahip olduğu olanaklar ve kadrosu  ile Yaz döneminde tatilcilerin ve fındık işçilerinin gelmesiyle 2 – 3 katına çıkacak olan nüfusla nasıl kaliteli sağlık hizmeti verecek merak edilmekte.

Şu günlerde nüfusu 60 binler civarında olan Akçakoca’da devlet hastanesi Acil serviste iki hekimle hizmet veriyor.

Anestezi ve Reanimasyon, Diş Sağlığı, İç Hastalıkları, Dahiliye, Göğüs Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Radyoloji ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları bölümlerinde haftanın her günü sağlık hizmeti veriliyor.

Kardiyoloji  polikliniğinde ise haftanın iki günü hizmet verilebiliyor.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları        , Kadın Hastalıkları ve Doğum, Üroloji polikliniklerinde ise sadece haftanın bir günü sağlık hizmeti verilebiliyor. 

Sağlık reformu fiyaskoya dönüşmesin….

Mevsime bağlı olarak artan nüfus hareketliliğine karşın Akçakoca Devlet hastanesi’nde yetersiz kadro ve sık atamalardan kaynaklanan hizmet aksamaları yaşanıyor.

Bu durum doğal olarak moral – motivasyonunu yitirmiş, iş yükü artmış ya da iş adresi sürekli değiştiği için mesleki travma yaşayan hekimler kadar, sürekli ve düzenli sağlık hizmeti alamayan hastaların ve hasta yakınlarının yoğun tepkisine neden oluyor.

Hastaların ve yakınlarının verdikleri tepkiye ilk muhatap olanlar da hiç hak etmediği halde yetersiz kadro ve sınırlı imkanlar ile sağlık hizmeti vermeye çalışan Akçakoca Devlet hastanesinin sağlık personeli oluyor.  

Biz vatandaşların doktorları, sağlık görevlisi ve hemşireleri atama yetkimiz yok ki. Düzce’den belli günlerde Akçakoca’ya gelen sağlıkçı da rahatsız, gidende…

Bakanlık yetkilileri şunu artık anlamak zorundalar… Sağlık personeli hem koşulların ağırlığından hem de yeterli hizmeti alamayan hasta tepkisinden ötürü Akçakoca’da kalmak istemiyor.

Bu durumda bir de elde kalan Fizik Tedavi merkezini kaldırmakla Akçakoca’nın hastalarına bir darbe de siz vurmaktasınız.

Akçakoca’nın bu kısır döngüden bir an önce kurtulması lazım. Bakanlık, derhal yeterli doktor ve sağlık görevlileri ataması yapmalı, Yaz döneminde artan nüfusa paralel olarak nitelikli bir sağlık hizmeti vermeye başlamalıdır.

Aksi halde reform diye abarttığımız ‘yetersiz’ sağlık hizmetleri, giderek bir utanç vesikası haline gelecek. 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.