DOLAR 32,4958 -0.04%
EURO 34,8234 -0.52%
ALTIN 2.441,310,22
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077883-0,81%
Düzce
17°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeşil Alan düzenlemesinden çıkartıldı
1878 okunma

Yeşil Alan düzenlemesinden çıkartıldı

ABONE OL
11/10/2021 12:47
Yeşil Alan düzenlemesinden çıkartıldı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

2016 yılında dönemin belediye yönetimi tarafından yapılan imar düzenlemesi ile ‘yeşil alana’ dönüştürülen Orman İşletmesi hizmet binasının içinde bulunduğu arazi, mahkeme kararıyla yeşil alan konumundan çıkartılarak eski haline dönüştürüldü.

2016 yılında dönemin belediye meclisi kararıyla hükümet konağı meydanının genişletilmesi ve kapalı otoparka dönüşmesi planının içinde yer alan Orman İşletme hizmet binasının yeşil alana dönüştürülerek yıkılması kararı, süreç içerisinde kurumun konuyu yargıya taşıması ve davayı kazanması sonucunda ortadan kalktı.

Bilindiği üzere, dönemin belediye yönetimi Ziraat bankası binası ile ilgili olarak banka yönetimiyle bir takas protokolü imzalamıştı. Aynı kapsamda Orman İşletme müdürlüğü ile de  benzer girişimlerde bulunulmasına rağmen bir uyuşmazlık oluşmuş ve konu yargıya taşınmıştı.

Orman İşletme Müdürlüğü mahkemeyi kazanırken, idarenin mevcut belediye başkanı Okan Yanmaz’la yaptığı görüşmeler sonucunda, söz konusu alanın park ve rekreasyon alanından çıkartılması belediye meclisi tarafından da uygun bulunarak kabul edildi.

Mahkemenin lehte verdiği karar ile yeşil alandan çıkartılan Orman İşletme Müdürlüğü binasında,  modern standartlarda ve engellilerin kullanımına uygun hizmet binası çalışmaları başlatıldı.

Yapılan inşaat düzenlemesi ile hizmet binasının içi kamu binalarında olması gereken kriterlere uygun hale getirilirken, binanın dışında da mantolama yapılarak ısı kaybı önlenecek.

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.