DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20789682,74%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

278 okunma

YENİ MAHALLE MUHTARLIĞINA ADAY OLDU

ABONE OL
10/11/2018 15:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gülseren Ayıntap, yaşadığı mahalle olan Yeni Mahalle’nin muhtarlığına aday olduğunu açıkladı.

Uzun yıllardır bir fındık alım satım firmasında yöneticilik yapan Ayıntap, gerek ticari gerekse de siyasi nedenlerle ilçede yaşayan kadınların iyi tanıdıkları bir isim.

Ak Parti yöneticisi olarak mahalle komisyonlarda görev almış olan Ayıntap’ın neredeyse girmediği bir ev, konuşmadığı bir kadın yok.

İlçe genelinde kadın ağırlıklı siyasi çalışmaların yanı sıra, çok sayıda sosyal proje ve hayır işleriyle de ev kadınlarıyla temas halinde olan Ayıntap’ın muhtar olmasını da yine kadınlar çok istiyor.

Yürüttüğü çalışmalarla çok sayıda çocuk ve kadının yüreğine dokunan Gülseren Ayıntap’ın Yeni mahalleye muhtar olması için harekete geçen kadınlar, defalarca gruplar halinde evine ziyaret gerçekleştirerek kendisini ikna etmeye çalışmış.

Muhtar olması yönünde gelen taleplere kayıtsız kalamayan Gülseren Ayıntap, yöneticisi olduğu Ak Parti İlçe Kadın Kolları yönetimi ile de görüştükten sonra muhtar olmayı iyice aklına koymuş.

Konu ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Gülseren Ayıntap şu açıklamayı yaptı:

”Görüştüğümüz kadınlar ile üniversite öğrencisi olan kızımın ısrarı ve beni ikna etmeleriyle bu işe ağırlık verdim. Özellikle Yeni mahalle sakini kadınlar, eşlerinin çalışıyor olmasından ötürü muhtarlık vesaire gibi işleri kendilerinin yürütmek zorunda kaldığını belirterek, kendilerinin tercihinin bir kadın muhtardan hizmet almak yönünde olduğunu söylediler. Ben de kadın dayanışmasıyla bu işin üstesinden gelineceğini biliyorum. Eğer olur da kazanırsak, bu başarı sadece benim değil kadınların zaferi olacaktır. Akçakoca tarihinde ilk defa bir mahalle bir kadın muhtar tarafından yönetilecek. Ben de muhtar azalarımı ağırlıklı olarak birlikte çalışacağım kadınlardan oluşturacağım. Hedefim Yeni mahalle yönetimine kadın duyarlılığının ve özverisinin el atmasıdır. İnşallah böylesine bir ilki Yeni mahalleye ve Akçakoca’ya kazandıracağız. Şimdiden çalışmaya, ortak projelerimizi ev ev dolaşarak anlatmaya başladık. İnşallah başarırız.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.