DOLAR 32,3644 -0.4%
EURO 34,8491 -0.01%
ALTIN 2.393,72-1,18
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19087632,65%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

419 okunma

Yemenici: Bu İlaç Sizi Koronavirüsten Korumaz

ABONE OL
22/03/2020 11:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önceki dönem belediye başkanı Eczacı Cüneyt Yemenici, vatandaşların eczanelerden yoğun talepte bulundukları bir ilaçla ilgili açıklama yaparak halkı uyardı.

Bakanlığın sözkonusu ilacın elden satışını durdurduğunu belirten Yemenici, yalnızca ilacın kullanıldığı hastalıklarda, raporlu hastalara aylık dozda verilebildiğini belirtti.

Vatandaşların son günlerde bir panik havasına girdiğini belirten Yemenici, ortada panik yapmayı gerektirecek bir durum olmadığını, yapılması gereken şeyin Bakanlık tarafından tebliğ edilen ”14 kural” prensibine bağlı kalmak olduğunu ifade etti.

Yemenici ayrıca, raporlu olarak çeşitli hastalıklar için ilacı kullananların, ilacı bir aylık doz olarak kontrollü şekilde alabileceklerini, onun dışında almak isteyenler için ilaç satışının durdurulduğunu söyledi.

Yemenici’nin konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

”Son dönemde sosyal medyada “KORONAVİRÜS’ten KORUYAN İLAÇ” olarak ortaya atılan PLAQUENİL isimli ilaçla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum.

Öncelikle bu ilacın virüsten koruyucu, virüsün bulaşmasını önleyici bir özelliği yoktur. Dahası hastalığa yakalanan kişilerede tekbaşına uygulanmamaktadır ve deneme aşamasındadır.

Kime hangi doz ve düzeyde kullanılacağına kesinlikle doktorların karar vermesi, doktor tavsiyesi dışında kesinlikle bilinçsizce ilacın kullanılmaması gerekmektedir. Adı geçen ilacın çok ciddi yan etkileri bulunmaktadır.

İntihara kadar tetikleme yapabilen yan etkileri gözlemlenmiştir. Bunun dışında ciddi görme bozuklukları, renkli görme bozukluğu, bulanık görme, şeker hastalarında kullandıkları diğer diabetik ilaçlarla birlikte aşırı şeker düşüklüğü yani hipoglisemiye, kalp yetmezliği sonucu ölüme yol açma gibi birçok yan etkisi gözlemlenmiştir.

Heleki çocuklarda kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Virüsten korunalım derken çok ciddi ve ağır başka vakalarla başbaşa kalabilirsiniz.

Doktor kontrolu dışında kesinlikle bilinçsiz ve kulak duyma şekilde ilaç kullanımına başvurmayınız. Sağlık sistemimiz güçlüdür, doktorlarımız büyük fedakarlıkla görevlerinin başındadır.

Hastalıklardan korunmak istiyorsak ölçüyü kaçırmadan ve abartmadan vitamin ve mineral takviyeleri doktorunuza veya eczanıza danışarak kullanabilirsiniz.

Bu süreçte özellikle sağlık bakanlığımızın açıkladığı 14 KURAL’a uymalıyız.”

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.